EKSPRESNO U 3. KOLU: / Čilić jedini u Melbourneu ostao braniti čast hrvatskog tenisa

Image
20.1.2016.
9:06
VOYO logo

Po šesti put u karijeri, Čilić se plasirao u 3. kolo Mebournea, gdje je najveći uspjeh imao 2010. godine, kad je stigao do polufinala.

Meč između Čilića i 61. tenisač svijeta je trajao dva sata i 19 minuta igre, a naš je tenisač za pobjedu servirao 17 aseva. Osim toga, Čilić je realizirao 84 posto poena na prvom servisu, suparniku je tri puta uzeo servis, a svoj je gubio jednom i osvojio je ukupno 103 poena, dok je Španjolac osvojio 86. Ovo je bio njihov četvrti međusobni ogled i treća pobjeda našeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jako dobro sam servirao'

"Danas je bio jako dobar meč za mene, servirao sam jako dobro, u poenima sam bio agresivan, tražio sam rješenje i mogućnost da napravim što više 'winnera' i da natjeram Ramosa u defenzivu", izjavio je Čilić.

"Mislim da sam bio ekstremno koncentriran tijekom cijelog meča i da sam fizički bio dobar na nogama. Rekao bih da sam u svim segmentima igre bio jako dobar", dodao je hrvatski tenisač kojeg u šesnaestini finala očekuje još jedan Španjolac Roberto Bautista Agut, 21. na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se super meču'

"S Bautistom sam igrao dva puta, oba puta u finalu turnira u Moskvi. To je bilo u dvorani. Poznajem njegovu igru, a on u zadnjih tjedan i pol ne zna za poraz. Osvojio je Auckland i ovdje je prošao dva kola. To će biti definitivno težak meč jer je on igrač koji ne daje puno, brz je na terenu i ima solidnu igru", kazao je Čilić o svom sljedećem suparniku.

"Puno će toga ovisiti o meni. Nadam se da ću servirati dobro i biti agresivan kao danas, da ću tražiti poen i biti mentalno čvrst. Fizički se dobro osjećam i nadam se još jednom super meču", zaključio je hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo