EDMUND ŠOKIRAO DIMITROVA I UŠAO U POLUFINALE MELBOURNEA: / Rezultat karijere mladog Britanca, za finale protiv Čilića ili Nadala

Image
Foto: AFP

Edmund je šesti britanski tenisač u Open eri koji se probio do polufinala na Australian Openu

23.1.2018.
8:20
AFP
VOYO logo

Britanski tenisač Kyle Edmund ostvario je najveći rezultat u karijeri pobijedivši trećeg igrača svijeta Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 u Rod Laver Areni, što mu je donijelo plasman u polufinale Australian Opena, u kojem čeka pobjednika dvoboja našeg Marina Čilića i prvog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala.

Do svog prvog četvrtfinalnog dvoboja na Grand Slam turnirima 23-godišnji Edmund nikada prije nije pobijedio igrača iz društva Top 5, a poražen je i u oba meča koja je igrao protiv Dimitrova. U utorak ujutro uzvratio je prošlogodišnjem polufinalisti Australian Opena na najbolji mogući način za prijašnje poraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za finale protiv Čilića ili Nadala

Edmund je šesti britanski tenisač u Open eri koji se probio do polufinala na Australian Openu. Prije njega to su učinili Andy Murray, Tim Henman, Greg Rusedski, John Lloyd i RogerTaylor. Bude li Edmundov suparnik u polufinalu Marin Čilić, protiv njega je izgubio jedini meč koji su igrali, prošle godine u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju. I protiv Nadala je igrao jednom prošle godine, također u 2. kolu turnira Masters 1000 serije, ali u Monte Carlu, gdje je Španjolac slavio u tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom četvrtfinalu turnira tenisačica Belgijka Elise Mertens, 37. na WTA ljestvici, iznenadila je 4. tenisačicu svijeta, Ukrajinku Jelinu Svitolinu i svladala ju sa 6-4, 6-0 za 73 minute, plasiravši se tako po prvi put u karijeri u polufinale Grand Slam turnira kao debitantica na Australian Openu. Svitolina je po treći put u karijeri izgubila četvrtfinalni meč na Grand Slam turniru.

Mertens će u polufinalu igrati protiv pobjednice dvoboja Španjolke Carle Suarez Navarro i Dankinje Caroline Wozniacki, koji će započeti po završetku meča Čilić - Nadal. Predviđeni početak tog dvoboja je u 9 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo