Dominacija! Hrvatska tinejdžerica razvalila u Australiji!

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, ostvarila je veliku pobjedu na premijeri na Grand Slam turnirima. U 1. kolu Australian Opena Vekić je razbila Čehinju Andreju Hlavačkovu sa 6:1, 6:2

15.1.2013.
9:03
VOYO logo

Nikakve neizvjesnosti nije bilo u meču koji je trajao jedan sat i 12 minuta. Vekić, inače 111. tenisačica na svijetu, je lakoćom slomila i tremu prvog nastupa na velikom turniru i nervozu i suparnicu, koja je, uzgred rečeno, prošle godine na US Openu igrala u osmini finala i koja je u ovom trenutku na 66. mjestu WTA ljestvice.

Vekić je u meču izgubila samo tri gema što dovoljno govori o dominaciji. Osvojila je Vekić i čak 80 posto poena nakon prvog servisa (20 od 25), dok je izgubila servis samo jednom. S druge strane, čak je pet puta, od osam prilika, Vekić lomila suparnicu na njen servis i tako posve zasluženo osigurala prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća suparnica Donne Vekić je ne tako davno prva svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki, koja je u tri seta bila bolja od Njemice Sabine Lisicki (2:6, 6:3, 6:3).

Mirjana Lučić-Baroni, nažalost, nije bila te sreće, te nije uvjetovala da Hrvatska protiv Češke drugog dana Australian Opena ostvari 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija Šafarova, 17. nositeljica turnira, je u neizvjesnom ogledu slavila 7:6(4), 6:4. U sto minuta velike borbe Šafarova je ipak bolje reagirala u ključnim momentima oba seta. Meč je prilično usmjerio tie-break prvog seta kojeg je dobila Šafarova, a ujedno je dobila i drugi odigrani meč u karijeri protiv 30-godišnje Hrvatice.

Dvojica hrvatskih tenisača, Marin Čilić i Ivan Dodig, su gotovo istovremeno okončali svoje prve mečeve na ovogodišnjem Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je važnije, obojica su svoje mečeve kraju priveli uz pobjedu, pa je tako Čilić sa 6:4, 7:5, 6:2 bio bolji od Marinka Matosevica, australskog predstavnika hrvatskih korijena, dok je Dodig nešto teže, sa 7:5, 4:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Kineza Di Wua.

Novi zadatak za Čilića je meč protiv pobjednika ogleda Garcia-Lopez - Ram, dok će Dodig igrati protiv pobjednika meča Tommy Haas - Jaarko Nieminen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo