DONNA VEKIĆ PALA U FANTASTIČNOM MEČU: / Alison Riske prva tenisačica koja je došla do pobjede pod novim krovom nad terenom 1

Image
Foto: Profimedia

Alison Riske u 2. kolu Wimbledona

2.7.2019.
22:56
Profimedia
VOYO logo

Američka tenisačica Alison Riske (WTA - 55.) će biti upisana kao prva tenisačica koja je došla do pobjede u službenom wimbledonskom meču pod novim krovom postavljenim nad terenom broj 1, gdje je nakon dva sata i 28 minuta borbe svladala najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić sa 3-6, 6-3, 7-5, nadoknadivši zaostatak od 1-4 u odlučujućem setu.

Image
ČILIĆ U 2. KOLU WIMBLEDONA: /

Dugim mečem i rovovskom bitkom Marin je započeo slavni turnir

Image
ČILIĆ U 2. KOLU WIMBLEDONA: /

Dugim mečem i rovovskom bitkom Marin je započeo slavni turnir

Četvrti međusobni dvoboj Riske i Vekić

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Riske i Vekić, a Amerikanka je ostvarila drugu pobjedu, nakon što je trijumfirala i u prethodnom meču odigranom na travnatoj podlozi prije dvije godine u Birminghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč Vekić i Riske je prema inicijalnom rasporedu trebao biti odigran na terenu 15, ali je premješten na teren 1 koji od ove godine ima funkcionalan pomični krov, što se na kraju pokazalo odličnim potezom, jer su tenisačice ušle u povijest koje su završile dvoboj "u dvoranskim uvjetima", iako razvoj prvog i početak drugog seta nisu ukazivali na takav rasplet.

Loše ušla u meč

Vekić je loše ušla u meč, odmah izgubila servis i bila suočena s dvije povezane 'break-lopte' kojima je Riske mogla doći do vodstva 3-0. Uslijedio je najduži gem meča koji je Vekić osvojila nakon 32 odigrana poena i ukupno spašenih pet 'break' prilika svoje suparnice. Osječanka je pokrenula seriju od pet uzastopnih gemova za potpuni preokret. Riske je u devetom gemu imala priliku spasiti set, ali je propustila još pet 'break-lopti'. Te propuštene prilike skupo su ju koštale. Najboljoj hrvatskoj tenisačici je za osvajanje prvog seta ključna bila statistika spašenih i iskorištenih 'break-lopti': spasila je 10 od 11 prilika Riske, a svoje dvije šanse pretvorila u dva oduzeta servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Press Association
Image
Foto: Profimedia, Press Association

Donna Vekić

Riske se vratila u drugom setu

Riske se vratila u drugom setu, ponešto zahvaljujući i 23-godišnjoj Osječanki koja je u prvom gemu imala priliku za 'break', ali nije došla do rezultatske i dodatne psihološke prednosti. Umjesto toga, Vekić je u šestom gemu nizom pogrešaka vratila 28-godišnju Amerikanku u meč izgubivši servis. Stvorenu prednost Riske je sigurno zadržala do kraja seta i nakon 90 minuta igre odvela meč u odlučujuću, treću dionicu.

U setu odluke Vekić je osvojila prva tri gema i propustila 'break-loptu' za 4-0. Kod 4-1 je stigla do 0-30, ali je Riske osvojila pet od sljedećih šest poena i smanjila zaostatak na 2-4. Tada se još uvijek činilo da hrvatska tenisačica ima meč u svojim rukama i pod kontrolom. Međutim, izgubila je sljedećih osam poena, ponajviše zahvaljujući svojim pogreškama, i Amerikanka je stigla do 4-4. Vekić je spasila dvije 'break-lopte' u devetom gemu i povela 5-4, ali je Riske bez problema izjednačila na 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrew Jarrett odlučio da će kraj dvoboja biti odigran pod krovom

Po lokalnom vremenu bilo je 21.10, kad je vrhovni sudac turnira Andrew Jarrett odlučio da će kraj dvoboja biti odigran pod krovom i umjetnom rasvjetom. Nakon 15 minuta stanke tenisačice su nastavile borbu, a Vekić je dvostrukom pogreškom na 'break-loptu' darovala suparnici servis za pobjedu. Riske takvu priliku nije propustila te je nakon sedam minuta nastavka, a ukupno dva sata i 28 minuta igre, asom zapečatila prolaz u 2. kolo, gdje ju čeka Srpkinja Ivana Jorović (WTA - 99.).

Vekić je u konačnici platila skupu cijenu zbog 41 neforsirane pogreške i devet promašenih drugih servisa, jer su joj te dvostruke pogreška odnijele mogućnost pobjede u dva seta i vratile Riske u igru, kad se činilo da je Osječanka sigurno na putu prema drugom kolu. Umjesto toga, po treći je put u karijeri završila put na prvoj wimbledonskoj prepreci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo