Nole uzeo 1,6 milja dolara pa objavio: 'Odustajem!'

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković povukao se s ATP Masters 1000 turnira u Parizu zbog upale desnog ramena.

11.11.2011.
14:31
VOYO logo

Srpski tenisač trebao je za sudjelovanje na svih osam Mastersa u sezoni zaraditi dodatni bonus od dva milijuna dolara. Zbog propuštanja turniru u Šangaju, izgubio je 400 tisuća dolara, a da bi uzeo preostali iznos morao je zaigrati u Parizu. Ostvario je to u 2. kolu pobjedom protiv našeg Ivana Dodiga, potom se u tri seta namučio sa Viktorom Troickim, a onda ipak odlučio predati meč Tsongi, tj, odustati od turnira.

Nole je prošlog tjedna na ATP turniru u Baselu imao problema s ramenom u polufinalnom ogledu protiv Japanca Keija Nishikorija. Iako nije predao meč, izgubio je tada treći set sa 6:0 i bilo je vidljivo da ga ozljeda u velikoj mjeri ometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je na svojoj službenoj stranici objavio da odustaje od daljnjeg nastupa na turniru zbog jake upale desnog ramena.

''S daljnjim naporima riskirao bih još veću ozljedu. Stanje se pogoršalo s jučerašnjim dvobojem protiv Viktora Troickog. Na prvom mjestu mi je zdravlje i oporavak nakon duge sezone'', napisao je, između ostalog, Đoković, uz ispriku navijačima u Parizu koji su ga namjeravali gledati u meču protiv Tsonge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao je to biti dvoboj dvojice bivših pobjednika ovog turnira. Francuz je slavio naslov pobjednika 2008. godine, a Đoković godinu nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo