ĐOKOVIĆU SE OVO NEĆE NIMALO SVIDJETI: / Slavni tenisač zgrozio izjavama o suigračima koje je koronavirus teško oštetio

Turniri se ne igraju, sponzora nema, samim time nema niti nagrada i slabije plasirani tenisači nemaju od čega živjeti

21.5.2020.
8:45
Instagram
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako se netko iskazao kao istinski humanitarac tijekom pandemije koronavirusa, onda je to bio srpski tenisač i najbolji igrač svijeta, Novak Đoković. Donirao je milijune dolara bolnicama u Italiji i Srbiji, a usput se pobrinuo i da njegovi nižerangirani i ne tako bogati suigrači imaju od čega živjeti.

Turniri se ne igraju, sponzora nema, samim time nema niti nagrada i slabije plasirani tenisači nemaju od čega živjeti. Zato je Đoković osnovao fond za pomoć tenisačima, a priključili su mu se i ITF, ATP i WTA, te su do sada prikupili više od šest milijuna dolara za 800 tenisača i tenisačica koje je ova pandemije korone teško oštetila.

Međutim, Đokoviću se nisu priklonili svi tenisači. Prvi koji se usprotivio ideji po pomaganju suigračima bio je Dominic Thiem. On je rekao da će svoj novac usmjeriti u nekom drugom smjeru, ali da nižerangiranim suigračima ne želi pomagati.

"Nitko od nižerangiranih igrača ne mora se boriti za život. Vidio sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, nitko od njih nije posvećen sportu 100 posto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati novac", rekao je treći tenisač svijeta nedavno.

'Ne bismo trebali pomagati rivalima'

Thiemu se priključio i osmi igrač svijeta, Matteo Berrettini. On veli kako niti jedan sportaš ne bi treba financijski pomagati rivalima.

"Zvao sam Novaka i objasnio mu svoju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete te da želim pomoći obiteljima koje je korona virus ostavio bez posla sad kad im je on najpotrebniji", rekao je Berrettini.

Zatim je pojasnio i zašto ne želi pomagati suigračima. "Ni u jednom profesionalnom sportu igrači ne bi trebali financijski pomagati drugim natjecateljima. To je na odgovornim tijelima, u ovom slučaju ATP-u, WTA-u i ITF-u. Oni organiziraju turnire, a mi na njima sudjelujemo. Oni trebaju brinuti o nama i problemima. Kad sam pričao s Đokovićem, rekao mi je da ne brinem jer donacije nisu obavezne. Možeš donirati ako želiš", rekao je Talijan.

Inače, Đoković je predložio da igrači iz Top 100 u singlu i Top 20 u parovima sudjeluju s uplatama, a da oni najviše rangirani daju po 30 tisuća dolara.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali