OSIGURAO MEDALJU /

Đoković prvi put u životu izborio finale OI: Za zlato protiv Alcaraza

Image
Foto: Profimedia

Đoković i Alcaraz će se u nedjelju boriti u posljednjem meču na središnjem terenu. Prije njih će se za naslov boriti Donna Vekić i Kineskinja Zheng Qinwen

2.8.2024.
21:49
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković u svom je trećem polufinalu na olimpijskim igrama prvi put uspio izboriti plasman u finale pobijedivši Talijana Lorenza Musettija sa 6-4, 6-2 te će se u nedjelju boriti za olimpijsko zlato protiv Španjolca Carlosa Alcaraza.

Image
TOLJ PODBACILA /

Fantastična Sandra Elkasević iz prvog hica izborila finale u Parizu

Image
TOLJ PODBACILA /

Fantastična Sandra Elkasević iz prvog hica izborila finale u Parizu

Alcaraz je u prvom polufinalu svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-1, 6-1. Đoković je protiv Musettija prvi set osvojio 'breakom' u desetom gemu, u kojem je 22-godišnji Talijan propustio 40-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog seta Musetti je dvaput oduzimao servis prvom nositelju, ali je u oba navrata odmah gubio prednost. Od vodstva 2-1 uz prednost 'breaka' talijanski tenisač je izgubio pet gemova zaredom, a triput su to bili gemovi u kojima je bio na servisu.

Đoković i Alcaraz će se u nedjelju boriti za naslov olimpijskog pobjednika u posljednjem meču na središnjem terenu, dok će Musetti i Auger-Aliassime za broncu igrati u subotu, kao četvrti na središnjem terenu. Prije njih će se za naslov olimpijske pobjednice boriti Donna Vekić i Kineskinja Zheng Qinwen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovićev i Alcarazov finalni obračun će biti njihov sedmi međusobni dvoboj. U dosadašnjih šest rezultat je izjednačen 3-3. U finalnim dvobojima Alcaraz vodi 2-1. Pobijedio je Đokovića u posljednja dva finala Wimbledona (2023. i 2024.), dok je Novak slavio u finalu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju prošle godine.

U mečevima na zemljanoj podlozi je 1-1. Alcaraz je slavio u polufinalu madridskog Mastersa 2022., a Đoković je bio bolji u polufinalu Roland Garrosa 2023. Na istom terenu će pokušati svojoj trofejnoj karijeri dodati jedini veliki trofej koji mu nedostaje - naslov olimpijskog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo