'IGRAČI SU U MRAKU' /

Đoković prokomentirao spornu sudačku odluku: 'Sramotno je...'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković također se oglasio o ovom incidentu, izrazivši svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka tehnologije koja bi pomogla u rješavanju takvih situacija

18.8.2024.
10:49
Profimedia
VOYO logo

Jack Draper je pobijedio Felixa Augera-Aliassimea u osmini finala Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, ali je završni poen izazvao brojne kontroverze.

Image
TJERALI SU DŽEKU /

Potpuni kaos u Turskoj: Krvava glava predsjednika Fenerbahcea, novi kiks Mourinha i Livakovića

Image
TJERALI SU DŽEKU /

Potpuni kaos u Turskoj: Krvava glava predsjednika Fenerbahcea, novi kiks Mourinha i Livakovića

Draper je servirao pri rezultatu 40-30 i odmah se uputio prema mreži. Kanađanin je uspješno vratio servis, no Britanac je nespretno odigrao volej, pri čemu se lopta odbila od njegova reketa, udarila u pod i zatim se vratila na njegovu stranu. Auger-Aliassime je ukazivao sucu da je lopta najprije udarila u Draperov reket, zatim u pod i opet u reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča, Draper je komentirao: “Bio sam usmjeren prema sucu i nisam osjetio da sam napravio grešku. Nisam bio svjestan što se točno dogodilo. Odmah sam gledao prema sucu kako bih provjerio je li lopta dva puta pala. Kao igrač, fokusiran sam na ono što radim i ne mogu donositi odluke ako nisam potpuno prisutan. Ako se stvarno pokazalo da je lopta dva puta pala i to se jasno vidjelo, trebali smo ponovno odigrati taj poen.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković također se oglasio o ovom incidentu, izrazivši svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka tehnologije koja bi pomogla u rješavanju takvih situacija.

"Sramotno je što nemamo video snimke za ovakve situacije na terenu. Još je apsurdnije što ne postoji pravilo koje bi omogućilo sucima da promijene prvotnu odluku na temelju snimke koja se pregleda izvan terena! Svi koji gledaju TV vide što se dogodilo na snimci, dok su igrači na terenu "u mraku" i ne znaju ishod. Imamo Hawkeye za praćenje linija, živimo u tehnološki naprednom 21. stoljeću! Molim vas, odgovorni organizatori turnira, pobrinite se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove!," napisao je Đoković na društvenoj mreži X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo