NAPOKON PROGOVORIO / Đoković otkrio zašto je potjeran iz Australije: 'Nisu me deportirali jer nisam cijepljen, razlog je sasvim drugi'

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković dao je prvi intervju otkkao je deportiran iz Australije

15.2.2022.
8:19
Profimedia
VOYO logo

Prvi svjetski reket Novak Đoković prekinuo je šutnju i dao prvi intervju otkako je nedavno deportiran iz Australije gdje nije mogao nastupiti na prvom Grand Slamu sezone. Srpski tenisač dao je intervju za BBC te je poručio kako je spreman propustiti velike turnire ako je za na njima potrebna obvezno cijepljenje.

Image
PREKINUO ŠUTNJU /

Novak Đoković dao prvi intervju otkako je deportiran iz Australije: 'Neću se cijepiti, žrtvovat ću sve'

Image
PREKINUO ŠUTNJU /

Novak Đoković dao prvi intervju otkako je deportiran iz Australije: 'Neću se cijepiti, žrtvovat ću sve'

"Da, to je cijena koju sam spreman platiti. Nikada nisam bio protiv cijepljenja, primio sam ih kao dijete, ali sam uvijek podržavao slobodu izbora što stavljate u svoje tijelo. Principi donošenja odluka o mom tijelu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam biti u skladu sa svojim tijelom koliko je god to moguće", rekao je Đoković i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumije posljedice svoje odluke

"Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem cijepljen u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo pronaći najbolje rješenje kada je u pitanju borba protiv covida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv cijepljenja i nadam se da ćemo svi vrlo brzo vidjeti skori kraj ovog virusa. Trudim se držati um otvorenim jer se svi trudimo pronaći najbolje moguće rješenje. Nitko ne želi biti u ovoj situaciji u kojoj smo mi kolektivno već dvije godine. Dio sam globalnog sporta koji se igra svakog tjedna na različitim lokacijama. Razumijem posljedice svoje odluke. Jedna od posljedica je da ne idem u Australiju, bio sam spreman na to. Razumijem da danas ne biti cijepljen, znači da ne mogu putovati na većinu turnira".

Osim toga govorio je i o deportaciji iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj deklaraciji nije namjerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji. Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportiran iz Australije na osnovu toga što nisam cijepljen ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportiran iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osjećaj u zemlji ili gradu, s čime se potpuno ne slažem", rekao je Novak za "BBC".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo