ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU ISTINU O ODUSTAJANJU U WIMBLEDONU: / Slavni tenisač progovorio o kraju karijere

Image
Foto: AFP PHOTO, Joe TOTH

Sad je sasvim jasno, jasnije nego ikad. Novak Đoković ima veliki problem.

12.7.2017.
20:58
AFP PHOTO, Joe TOTH
VOYO logo

Nakon više od osam godina, Novak Đoković predao je meč na jednom Grand Slamu. Dogodilo se to u srijedu u četvrtfinalu protiv češkog tenisača Tomáša Berdycha u Wimbledonu. Očekivano, presica nakon predaje izazvala je veliko zanimanje medija.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Serbia's Novak Djokovic speaks during a press conference at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 12, 2017, after retiring from his men's singles quarter-final match against Czech Republic's Tomas Berdych on the ninth day of the 2017 Wimbledon Championships. Berdych won the match 7-6, 2-0. Djokovic retired in the second set. Novak Djokovic said a right elbow injury was to blame for his retirement from Wednesday's Wimbledon quarter-final against Tomas Berdych. / AFP PHOTO / POOL / AELTC AND AELTC/Joe Toth / Joe TOTH

NEVJEROJATAN ŠOK U WIMBLEDONU: Novak Đoković predao meč, Berdych će igrati protiv neuništivog Federera

Srpski portal Sportske.net prenose kako je predstavnicima medija Đoković otkrio kako je predao meč zbog ozljede lakta koju vuče godinu i pol i kako nema namjeru završiti karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nažalost, morao sam završiti Wimbledon na ovakav način'

"To me muči nekih godinu, godinu i pol dana. Nažalost, morao sam završiti Wimbledon na ovakav način. Ne osjećam se zbog toga nikako dobro. Pokušao sam sve što je bilo u mojoj moći kako bi se oporavio od ozljede, htio sam se dovesti u stanje za igru. Bio sam u stanju igrati 30 minuta s nepodnošljivim bolovima. Svi tretmani nisu pomogli, bilo je udaraca gdje sam osjećao bol", počeo je svoje izlaganje Novak i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIČANSTVENI ČILIĆEV USPJEH: Hrvat slavio protiv Müllera nakon pet setova dramatične borbe i ušao u prvo polufinale Wimbledona!

"Igranje dan za danom na turniru još je više pogoršalo ozljedu. Ali to su situacije koje moramo prihvatiti i iz njih izvuči najbolje. Dva, dva i po sata sam danas bio na stolu za masažu, pokušavao da se što bolje pripremiti, ali jednostavno nije išlo. Posebno u individualnom sportu mi nemamo drugo rješenje, ili smo fit ili ne", dodao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji srpski tenisač svih vremena i jedan od najboljih igrača današnjice izjavio je i kako je intenzitet bola u rastu.

Probao se oporaviti, ali...

"Probao sam se oporaviti, dovesti u red za nastup, ali bol je samo rasla i danas je bio najgori dan", izjavio je Đoković i istaknuo kako je razmišljao o dužoj pauzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da će pauza biti nužna. Radim sve što je u mojoj moći da izbjegnem operaciju jer ne vjerujem u operacije i nisam taj tip. Najlogičnije mi je ta duža pauza. Osjećaj nije dobar, ovo je nešto što vučem sa sobom godinu i pol dana i dolazilo je periodično. Što duže igram i serviram, to je gore. Servis je uglavnom bio udarac kada sam osjećao bol, a danas je to bio i forhend".

Kako trenutno stoje stvari, a Novak je to potvrdio, moguće je da neće nastupati do kraja sezone, ali je poručio da odustajanje nije opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam apsolutno nijednu pomisao da je kraj. Možda je odmor duži preko potreban, ne samo zbog ozljede već i za psihu i cjelokupno stanje jer takvo nešto nikad nisam napravio tijekom karijere. Nisam imao ukore, ali možda izostanem s ovog polugidišta", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo