NEUTAŽIVA GLAD / Đoković otkrio ambiciozan plan za iduću sezonu: 'Poznajem sebe i znam da sam sposoban to napraviti'

Image
Foto: Profimedia
23.11.2023.
12:36
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković ove sezone osvojio je tri od četiri Grand Slam turnira. Jedini koji mu je nedostajao bio je Wimbledon u čijem je finalu poražen od Carlosa Alcaraza 1–6, 7–6(8–6), 6–1, 3–6, 6–4. Sjajnu sezonu najbolji tenisač svijeta završio je s osvajanjem Finals ATP turnira u Torinu.

Image
ZANIMLJIVE OPSERVACIJE /

Riječi legendarnog Hrvata odjeknule u Srbiji: 'Tamo ne žele prihvatiti da je Đoković najveći u povijesti'

Image
ZANIMLJIVE OPSERVACIJE /

Riječi legendarnog Hrvata odjeknule u Srbiji: 'Tamo ne žele prihvatiti da je Đoković najveći u povijesti'

Iako i sam kaže da mu je ovo jedna od najboljih, ako ne i najbolja sezona, za španjolsku Marcu je otkrio kako ima velike planove i za iduću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim osvojiti što više turnira, na horizontu su uvijek rekordi koji se mogu oboriti. Želim imati svoje rekorde i svoju povijest, to je najvažnije. Kako bih osvojio velike naslove, moram održati razinu intenziteta, predanosti i motivacije", kazao je u uvodu srpski tenisač.

Đoković se osvrnuo i na izjavu Carlosa Ferrera, Alcarazovog trenera s kojim se Srbin cijelu sezonu borio za prvo mjesto na ATP ljestvici. Legendarni Španjolac rekao da je njegov pulen mora učiti od svog najvećeg rivala u smislu profesionalizma, življenja uz tenis i za tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo je što to kaže za mene. Imam veliko poštovanje prema Ferreru, na temelju činjenice da je bio broj jedan. Uvijek me impresioniralo koliko je bio profesionalan i koliko je ozbiljno živio tenis. Očito je da je Alcarazu puno pomogao ne samo u postizanju uspjeha, već i u održavanju poniznosti i šampionskog mentaliteta. Zahvaljujući Juanu Carlosu i obrazovanju njegove obitelji, zreliji je nego što njegove godine govore. Ima samo 20 godina, ali na terenu se ponaša kao netko tko ima puno iskustva i zrelosti", rekao je Đoković o drugom tenisaču svijeta.

Đoković se osvrnuo i na izjavu da ne može bit prijatelj s Rogerom Federerom i Rafaeolm Nadalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da ne možemo biti prijatelji jer s prijateljima pričate o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama... Mislim da se sa svojim suparnicima nećete osjećati baš ugodno otkrivajući sve to. U posljednjih 15 godina vidio sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili vrlo važan dio mog života i karijere. Imam nevjerojatno poštovanje prema njima i rivalstvu koje imamo toliko dugo. Bio je to jako dug zajednički put i kada objesimo reket o klin, vidjet ćemo to na opušteniji način", objasnio je najbolji tenisač svijeta.

Novinar Marce ga je upitao je li s 37 godina realno razmišljati o ‘Golden Slamu‘, odnosno osvajanju sva četiri Grand Slama i Olimpijskih igara u 2024. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li bilo realno misliti da ću ove godine osvojiti tri od četiri Grand Slama? Prije pet godina ili čak prije godinu ili dvije, mislim da ljudi nisu mislili da je to moguće. Poznajem sebe i znam da sam sposoban to napraviti ako se osjećam dobro fizički i psihički. Ne želim da to zvuči kao da nemam poštovanja prema mojim suparnicima. Znam da postoje tisuće igrača koji se bore za isti cilj, ali znam tko sam i vjerujem u sebe", odgovorio mu je Đoković.

Najboljem i najuspješnijem tenisaču u povijesti u bogatoj riznici trofeja nedostaje jedino olimpijsko zlato. Govorio je i o nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će mi čudan osjećaj igrati Igre na Roland Garrosu. Bit će sličan osjećaju koji sam imao 2012., kada je to bilo u Wimbledonu. Mislim da je to bilo prvi i zadnji put da su tamo igrali u obojenim dresovima, a ne u bijelim. Igre su posebno natjecanje. Volim Olimpijsko selo, sviđa mi se ceremonija otvaranja, osjećaj da predstavljam svoju zemlju na najvažnijem događaju u svijetu sporta. Nije lak turnir za tenisače jer imamo jako gust raspored. Od Roland Garrosa prijeći ćemo na travu i natrag na zemljanu podlogu. Zatim dolazi tvrda podloga u kratkom vremenskom periodu, ali spreman sam za izazov. Nadam se da ću biti zdrav za natjecanje u Parizu, na svojoj najvišoj razini. Pokušat ću osvojiti olimpijsko zlato", zaključio je Đoković.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo