NIJEMCI SVE IZRAČUNALI / Đoković je zbog deportacija ostao bez bez bogatstva, ali jedna druga stvar ga sigurno puno više boli

Image
Foto: Profimedia

Ostao je bez prilike boriti se za 2,5 milijuna eura

19.1.2022.
9:11
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković doputovao je u ponedjeljak u Beograd nakon što su mu australske vlasti uskratile vizu i deportirale ga jer nije cijepljen protiv koronavirusa. Jednoglasna odluka tročlanog sudskog vijeća stavila je točku na Đokovićeve nade i namjere da u Melbourneu osvoji svoj 10. naslov na Australian Openu i rekordnu 21. Grand Slam pobjedu.

Image
U ZGRADI U BEOGRADU /

Novaka Đokovića iznenadilo to što su mu susjedi napisali u liftu: Nije ovo očekivao, iako ima nekoliko nekretnina

Image
U ZGRADI U BEOGRADU /

Novaka Đokovića iznenadilo to što su mu susjedi napisali u liftu: Nije ovo očekivao, iako ima nekoliko nekretnina

Njemački Bild izračunao je koliko će sve ovo koštati najboljeg svjetskog tenisača. Kako neće biti u prilici boriti se za naslov u Australiji ostao je bez mogućnosti da osvoji 2,5 milijuna eura. Toliko dobije pobjednik prvog Gran Slama sezone, a Đoković je bio prvi favorit na svom omiljenom turniru. Samo ulaskom u finale uzeo bi milijun i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali troškovi

Bild je izračunao da će Đoković zbog deportacije ostati bez prilike da zemlju napusti s kojim milijunom u džepu više, ali i koliko ga je cijeli ovaj proces otprilike koštao.

Navode kako su ga Australci kaznili s 315 tisuća eura, 200 tisuća koštali su ga sudski troškovi, dok su troškovi letova iznosili dodatnih 40 tisuća eura. Iako je hotel za sve tenisače besplatan, Đoković je iznajmio kuću za sebe i svoj tim na tri tjedna za osam tisuća eura. Iako je većinu vremena proveo u hotelu za izbjeglice, na troškove tima otišlo je oko četiri tisuće eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, sveukupno, računajući da je ostao bez prilike osvojiti 2,5 milijuna eura i ove nepredviđene troškove Nole je izgubio oko 3,1 milijuna eura.

Međutim, njemu novci nisu problem, što se ne može reći za bodove na ATP listi. Osim što je ostao bez prilike postati tenisač s najviše osvojenih Grand Slam naslova izgubio je i 2000 bodova, pa ga Zverev i Medvedev mogu skinuti s prvog mjesta. Ovaj slučaj, također, donio mu je i probleme sa sponzorima. Lacoste je već najavila da će razgovarati s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo