ĐOKOVIĆ EMOTIVNO PRIMIO NA POKLON DRES DRAŽENA PETROVIĆA: / 'Svi su mu se divili, on bio ikona'

Image
Foto: HTS/Mario Čužić

Nakon svečanog otvaranja, program Adria Toura počeo je ekshibicijom u kojoj su Đoković i Danilović pobijedili Ćorića i Konjuh

19.6.2020.
18:40
HTS/Mario Čužić
VOYO logo

Počeo je Adria Tour u Zadru. Novak Đoković, Goran Ivanišević uz Dimitrova, Rubljeva, Zvereva, Čilića i Ćorića dovoljan su razlog za sve da posjete u ova tri dana zadarski Višnjik.

Nakon svečanog otvaranja, program Adria Toura počeo je ekshibicijom u kojoj su Đoković i Danilović pobijedili Ćorića i Konjuh sa 6-5 (5). Današnji program završava nastupom pijanistice Lole Astanove, te koncertom Gibonnija. Već drugog dana na rasporedu su mečevi u kojem će uživati zadarska publika ali i gledatelji diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko mi je zadovoljstvo igrati ovdje, atmosfera je najbolja moguća i nadam se da će tako ostati iduća tri dana kojima se stvarno veselim," kazao je Borna Ćorić, dok je Marin Čilić dodao: "’Svi ćemo imati odlične mečeve, a bit će i zabavnih poena. Upoznali smo već na Davis Cupu kako je atmosfera u Zadru sjajna i znam da nas to očekuje i ovog vikenda."

'Osam veličanstvenih'

Uoči početka turnira održana je konferencija za medije koju je otvorila predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, a zatim se oglasio Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo ovdje osam veličanstvenih. Imamo šest svjetskih zvijezda, prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova. Imamo Rubljeva koji je stigao danas, imamo Čilića i Ćorića. Imamo dvojicu srpskih tenisača - Daniela Petrovića i Peđu Krstina koji su kroz pozivni turnir izborili zasluženo mjesto da igraju s njima. Očekuje nas interesantna dva dana i vrhunski tenis. Ako pogledamo Beograd, ondje nitko nikoga nije štedio, tako da nas sigurno očekuje vrhunski tenis", najavio je direktor turnira Goran Ivanišević pa dodao:

"Želio bih se zahvaliti obitelji Đoković: Noletu, vizionaru ovoga, Đoletu koji je to sve uspio spojiti i organizirao je vrhunsku predstavu u Beogradu. Dao je priliku nama u Zadru da to pokušamo nadmašiti, da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i mi ćemo se potruditi. Mislim da tu neće biti problema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZADRANI I ZADRANKE, ZNATE LI TKO JE U VAŠEM GRADU? /

Da, upravo on i jutros je sletio; 'Svima se jako sviđa Zadar i oduševljeni su obalom, smještajem, terenima i gradom'

Image
ZADRANI I ZADRANKE, ZNATE LI TKO JE U VAŠEM GRADU? /

Da, upravo on i jutros je sletio; 'Svima se jako sviđa Zadar i oduševljeni su obalom, smještajem, terenima i gradom'

U organizaciji turnira pomogao je i Novakov brat Đorđe Đoković koji je na konferenciji za medije rekao:

"Definitivno je stresan period, ali kao što smo rekli, da nije bilo virusa vjerojatno ne bi ni nas bilo ovdje. Zahvaljujem se Vladi RH, Gradu Zadru i HTS-u što su nas krasno ugostili u Zadru i u ovome predivnom centru. Sigurno nas očekuje sjajan turnir, vrhunski tenis. Imamo odlične tenisače i očekuje nas jako dobar tenis i veliki spektakl."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban poklon

Novak Đoković na poklon je od gospođe Biserke Petrović dobio dres pokojnog Dražena Petrovića na kojem joj je zahvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako emotivan trenutak, dirnut sam što ste došli, hvala što ste mi iskazali poštovanje i čast. Ovo ću držati na posebnom mjestu u svom domu, nadam se da će i reket poslužiti. Dražen je ikona sporta u regiji, čovjek koji je obilježio ne samo košarku, nego i sport općenito. Svi su mu se divili, cijela Amerika, svi koji prate košarku i sport", rekao je Đoković i dodao:

"Imao sam priliku slušati nekoliko vaših intervjua i vašeg Ace, najveći dojam na mene je ostavio dokumentarac Jednom braća, tu sam još bolje mogao upoznati čitavu priču i kako se sve to događalo. Čast mi je stajati tu pokraj vas. Nisam nikad mogao biti s Draženom, ali osjećam njegovu prisutnost s vama ovdje. Hvala vam puno što ste došli", zaključio je prvi svjetski reket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina turnira bit će održan u 19 sati, nakon ekshibicijskog dvoboja mješovitih parova u kojima će se Novaku Đokoviću i Olgi Danilović suprotstaviti Borna Ćorić i Ana Konjuh.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo