ŽDRIJEB / Hrvati i Đoković doznali prve protivnike na Wimbledonu, Novak će se možda povući s turnira

Image
Foto: Profimedia

Na Wimbledonu će nastupiti troje Hrvata - Borna Ćorić, Petra Martić i Donna Vekić

28.6.2024.
12:44
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković u prvom meču na Wimbledonu igrat će protiv češkog kvalifikanta Vita Kopřive u prvom kolu, određeno je ždrijebom u petak.

Image
KONAČNO PROGOVORILA /

Đoković joj je uništio san: 'Boli me, nisam pričala s Novakom nakon toga...'

Image
KONAČNO PROGOVORILA /

Đoković joj je uništio san: 'Boli me, nisam pričala s Novakom nakon toga...'

Đoković, koji je drugi nositelj Wimbledona, trenutačno se nalazi u Londonu i priprema se za nastup, no postoji mogućnost da uopće ne zaigra zbog svog zdravstvenog stanja jer je prije otprilike tri tjedna operirao koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković (37) je ozlijedio koljeno u meču četvrtog kola na Roland-Garrosu i odustao je od četvrtfinala prije operacije 6. lipnja, čime je ugrozio svoje nade za nastup na Wimbledonu i na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Nisam došao ovamo odigrati nekoliko rundi", rekao je Đoković za BBC nakon treninga u ponedjeljak. "Ako znam da mogu igrati blizu svog maksimuma ili na maksimumu, onda ću igrati. Ako ne, onda ću nekom drugom dati priliku da igra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rehabilitacija ide u pravom smjeru svakim danom, nekoliko posto sve bolje i bolje. To je ono što mi daje nadu i poticaj da nastavim. Stvari preuzimam postupno. Još se ne forsiram 100 posto, ali se nadam da će se to dogoditi u sljedećih nekoliko dana", dodao je.

Drugi tenisač svijeta želi okončati svoju sušu s titulama 2024. nakon osvajanja triju od četiri Grand Slama prošle godine, dok lovi rekordni 25. Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak ždrijeb za Hrvate

Protivnike na Wimbledonu doznalo je i troje hrvatskih tenisača - Borna Ćorić, Petra Martić i Donna Vekić.

Naš jedini predstavnik u muškom dijelu Ćorić (ATP- 89) u prvom će srazu na legendarnoj londonskoj travi igrati s kvalifikantom iz Portugala, Felipeom Alvesom Meligenijem, 147. igračem svijeta.  Dosad su igrali samo jednom, ove godine na turniru u belgijskom Ottigniesu, a hrvatski tenisač je slavio s 2-1 u setovima. Pobjednik ovog dvoboja u 2. kolu ide na boljeg iz sraza Amerikanca Tiafoea i Talijana Arnaldija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Petra Martić (WTA-74) će u 1. kolu igrati s britanskom igračicom Francescom Jones, koja je dobila posebnu pozivnicu organizatora, a zauzima 217. mjesto na WTA listi. Petra će u slučaju pobjede ići na pobjednicu dvoboja prve igračice svijeta Poljakinje Ige Swiatek i Amerikanke Sofie Kenin.

Donna Vekić (WTA-49) će u prvom kolu ići na Kineskinju Xiju Wang, 51. igračicu svijeta, s kojom je dosad igrala, i izgubila, meč u Washingtonu prije dvije godine s 2-1 u setovima. Ako prođe Wang, Osječanku u drugom kolu čeka bolja iz dvoboja treće nositeljice Bjeloruskinje Aline Sabaljenke i Amerikanke Amine Bektas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo