Tko ih je što pitao? 'Svaka čast, ja baš i nisam sretan'

Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal izrazili su javno neslaganje s činjenicom da će se na turniru Masters serije 1000 u Madridu, od 6. do 13.

24.4.2012.
19:27
VOYO logo

"Promjene su ponekad dobre. Meni se sviđaju inovativni i kreativni ljudi. S druge strane, ovo će biti jedini turnir s plavom zemljanom podlogom na svijetu, prvi puta u povijesti. Da vam iskreno kažem, koliko sam ja razgovarao s drugim igračima o tome, svi su protiv toga. Nikada nisam igrao na plavoj zemlji, nije ni Rafael Nadal, ni Roger Federer. Čak ne znamo kakva je to plava zemljana podloga, jer je zemljana podloga prirodno crvene boje. Nisam baš sretan zbog toga. Mislim, svaka čast organizatorima, oni se bore za svoje interese. No, mislim da pravilo prema kojem predsjednik ATP-a može donijeti neku odluku bez konzultacije s igračima nije dobro i da bi ga trebalo promijeniti. Razumijem da svi želimo vidjeti neke promjene i neki napredak u svijetu tenisa. Opet, trebalo bi pitati i igrače što misle, pogotovo one iz samog vrha svjetskog tenisa. Mi želimo da i naše mišljenje igra neku ulogu, što ovoga puta nije bio slučaj", govorio je tijekom nastupa na ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu prvi reket svijeta, Srbin Novak Đoković.

Rafael Nadal, koji je nedavno dao ostavku na dužnosti potpredsjednika Vijeća igrača u ATP-u, ponudio je slično mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povijest sezone na zemljanim terenima ispisana je na terenima s crvenom, a ne plavom podlogom. Možete mi reći da sam tradicionalist, ali nisam. Volim sve promjene koje vode ka boljemu. Turnir u Madridu je velik jer ima svoju povijest. To je ono što neki turnir čini velikim, povijest. A povijest ovog turnira je bila na crvenoj zemlji. Mislim da je plava podloga pogreška. Igrači s time neće dobiti ništa. Tenis s time također neće dobiti ništa. Dobit će samo jedna osoba, vlasnik turnira", oštar je u svojoj kritici bio Nadal.

Inače, vlasnik je glasoviti Rumunj Ion Tiriac, bivši igrač i dugogodišnji teniski promotor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac Andy Murray ipak je bio puno blaži.

"Za nas igrače bi bilo bolje da igramo na crvenoj zemlji. Ipak, kada sam gledao tenis u Madridu, shvatio sam da je teško vidjeti lopticu, pa razumijem razlog za ovu promjenu. Turnir će biti poseban i drukčiji od ostalih. Ponekad je to i dobro za Tour. Problem je jedino u tajmingu. Nikad nisam igrao na plavoj zemlji i uopće nemam ideju kako je igrati na takvoj podlozi", veli Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo