Losa vijest iz Amsterdama: Cilic ipak ne moze!

Mate Delic, 154. tenisac svijeta, zamijenio je Marina Cilica kao prvog igraca hrvatske reprezentacije te ce protiv Igora Siijslinga, 72.

11.9.2014.
17:18
VOYO logo

"Bilo je tesko izostaviti Marina iz nominacije za prvi dan, ali to je bilo jedino logicno. Rizik od moguce ozljede bio je prevelik. Vise nam znaci da nam pomogne u subotu i nedjelju kad se jos malo odmori", objasnio je odluku o postavljanju Delica hrvatski izbornik Zeljko Krajan.

"U dobroj sam formi i mislim da se mogu nositi sa svima. Ako odigram najbolje sto mogu, vjerujem da mogu donijeti taj vazan bod", rekao je 21-godisnji Delic koji ce u petak, na zemljanom terenu u dvorani Ziggo Dome, imati debitantski nastup za Davis Cup reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delic i Sijsling ce na teren u 13 sati, a nakon njih, u drugom pojedinacnom dvoboju sastat ce se Borna Coric i Robin Haase, 70. s ATP ljestvice.

//www.youtube.com/embed/ohKqamDkU9s

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, ocekujem pobjedu, ali znam da ce biti tesko. Haase je odlican zemljas, morat cu biti fizicki, pa i mentalno, spreman za dugacke izmjene", rekao je 17-godisnji Borna Coric koji iza sebe vec ima u Davis Cupu veliku pobjedu iz Poljske nad Jerzyjem Janowiczem.

Marin Cilic i Marin Draganja nominirani su kao hrvatska kombinacija za subotnju igru parova, dok je nizozemski izbornik Jan Siemerink izabrao Thiema de Bakkera i Jean-Juliena Rojera. U nedjeljnom dijelu programa Delic i Haase bi trebali prvi na teren, a u mogucem odlucujucem dvoboju igrali bi Coric i Sijsling. Naravno, izbornici imaju mogucnost promjene nominacija do sat vremena prije pocetka parova ili pocetka prvog nedjeljnog pojedinacnog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledi nam nisu nista manji nego njima. Imamo sansu u svakom mecu. Oni jesu favoriti na papiru, ali ja vjerujem u formu nasih igraca. S Marinovim nastupima u subotu i nedjelju mislim da su nasi izgledi mozda i malo veci, nego njihovi", objasnio je Krajan.

Subotnji mec parova zapocet ce u 15 sati, a pocetak nedjeljnog programa predviden je za 13 sati. Pobjednik dvoboja Nizozemske i Hrvatske naci ce se medu 16 reprezentacija koje ce u 2015. godini ciniti Svjetsku skupinu, elitni razred Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ZqevjMEt5xQ

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo