Kakav ludi mec! Hrvatska slavila usred Amsterdama!

Hrvatska Davis kup reprezentacija na korak je od povratka u Svjetsku skupinu. Posljednja prepreka na tom putu je Nizozemska u Amsterdamu, a prvi mec dana odigrali su Mate Delic i Igor Sijsling.

12.9.2014.
9:25
VOYO logo

Hrvatska Davis Kup reprezentacija napravila je prvi veliki korak na putu povratka u Svjetsku skupinu. U prvom mecu u Amsterdamu, Mate Delic je s 3:1 u setovima nadigrao Igora Sijslinga i pokazao da nasi tenisaci mogu biti uspjesni i bez Marina Cilica, ali i Ivana Dodiga i Ive Karlovica.

Delic je izgubio prvi set, ali u ostala tri bio je puno bolji igrac od limitiranog Nizozemca, koji se malo i izgubio na podlozi. Naime, Nizozemci su ocito izborom zemlje isli 'nastetiti' Marinu Cilicu i ostalim nasim jakim serviserima, a na kraju su docekali mladog Delica koji je jos neiskusan, ali odlican igrac na zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije meca sam osjecao veliku nervozu i pritisak, jer sam znao koliko je taj bod vazan za Hrvatsku. No, kad je mec poceo potpuno sam se opustio i razmisljao samo o tome kako moram igrati poene da bih pobijedio, kako napredovati, kako se dizati u igri", rekao je Delic nakon sto je svladao 72. tenisaca svijeta.

Potpuni slom u igri domaceg tenisaca dogodio se nakon sto nije uspio materijalizirati break prednosti i vodstvo 4:2 u trecem setu. Delic je od sljedecih devet gemova osvojio osam i ostvario prednost koju vise nije ispustao. Nakon dva sata i 43 minute igre mogao je poceti slaviti veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjecaj je nevjerojatan, pogotovo sto sam za Hrvatsku osvojio taj vazan bod. Ovo mi je bilo prvo ovakvo iskustvo. Nadam se da ce ih jos biti", rekao je Delic.

Svicarski tenisaci poveli su s 2-0 nakon prvog dana polufinalnog Davis Cup dvoboja protiv Italije u Zenevi, te su nadomak plasmana u finale. Roger Federer i Stanislas Wawrinka ubiljezili su pobjede bez izgubljenoga seta prvog dana protiv Talijana. Federer je bio bolji od Simonea Bolellia s 7-6 (7/5), 6-4, 6-4, dok je Wawrinka nadigrao Fabia Fogninija s 6-2, 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svicarci nikad nisu bili pobjednici Davis Cupa, a najblize su dosli 1992., kada su izgubili u finalu od SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo