Dejvis kup: Nerešeno posle prvog dana

Tipsa izgubio posle velike borbe, 10:8 za Raonića u petom setu

13.9.2013.
18:32
VOYO logo

Teniska reprezentacija Kanade izjednačila je rezultat na 1:1 u pobedema protiv Srbije posle prvog dana polufinala Svetske grupe Dejvis kupa.

Novak Đoković osvojio je prvi bod za Srbiju pobedom nad Vasekom Pospišilom (6:2, 6:0, 6:4), dok je izjednačenje gostima doneo Miloš Raonić nakon pobede nad Jankom Tipsarevićem 5:7, 6:3, 3:6, 6:3, 10:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Đokovića, koji je bez većih problema nadigrao 41. igrača na svetu, Tipsarević je veliku borbu vodio sa neugodnim Raonićem.

Srpski teniser je u desetom gemu petog seta imao meč loptu, ali je Kanađanin sjajno odservirao i kasnije, posle četiri sata i 14 minuta, konačno rešio meč u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duel dve reprezentacije nastavlja se u subotu od 16 sati mečom dublova u kojem bi trebalo da nastupe Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Pospišila i Danijela Nestora.

U nedelju su na programu preostala dva singl meča. Plasman u finale izboriće selekcija koja prva dođe do tri pobede, a bolji iz duela u Beogradu igraće protiv pobednika meča Češka - Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi vode u Pragu sa 2:0, a prednost domaćinu obezbedili su Radek Štepanek i Tomaš Berdih.

Nole lako sa Pospišilom

Sve što je Pospišil mogao da prikaže, viđeno je u prva tri gema, kada je igrao napadački i bez straha. To ga je skupo koštalo u nastavku, jer je previše grešio i kao da je izgoreo u želji da se što bolje suprotstavi najboljem na svetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je uvodni deo meča iskoristio da se prilagodi na podlogu, pošto je u četvrtak stigao pravo sa US Opena i njujorškog betona. U nastavku je prvi teniser sveta preuzeo sve konce igre i u tri seta doneo Srbiji prvi poen protiv Kanade.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo