FEDERER NAKON VIŠE OD PET GODINA OPET NA VRHU: / Ono što Švicarac radi u 37. godini ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Image
Foto: AFP

Federer je plasmanom u polufinale ATP turnira u Rotterdamu u petak osigurao povratak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak nakon pet godina i četiri mjeseca

16.2.2018.
22:45
AFP
VOYO logo

Najveći tenisač svih vremena Roger Federer (36) ponovno je na vrhu. Švicarac je pobjedom protiv Robina Haasea rezultatom 4-6, 6-1, 6-1 u četvrtfinalu Rotterdama preskočio svog najvećeg rivala Rafaela Nadala, te će od ponedjeljka ponovno biti svjetski broj 1.

Nakon što je izgubio prvi set, Federer je za samo 45 minuta osvojio preostala dva. Moćno. Nije mu se dalo previše čekati i otežavati stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FEDERER DONIO ODLUKU KOJA VESELI SVE NJEGOVE NAVIJAČE: Ispisuje li genijalac nove stranice teniske povijesti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što Federer radi u 37. godini života ulazi u rubriku vjerovali ili ne. Nakon svih problema koje je imao u obliku ispadanja iz TOP 10 2016. godine, ozljede koljena, jakog pada forme, razmišljanja i o mirovini (vjerojatno je Roger u tom periodu razmišljao da se umirovi s 35 godina, jer je to tad bilo sasvim logično rješenje).

Ali, kad je logika kod Federera bila prisutna? Kod njega prije nenormalno postaje normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je u sutonu svoje karijere eksplodirao i po mnogima igra najbolji tenis svoje karijere. A čovjek ima 37. godina, u 38. je! Strašno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo kad pogledamo njegove godine, brojku od 20 osvojenih Grand Slamova što nitko nikad nije uspio osvojiti, dojma smo kao da se radi o izvanzemaljcu, a ne čovjeku, pristojnom sportašu koji je posvećen samo uspjehu. A njegova priča ne da traje, nego poprima oblike znanstvene fantastike, one filmske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je plasmanom u polufinale ATP turnira u Rotterdamu u petak osigurao povratak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak nakon pet godina i četiri mjeseca.

Ovom pobjedom Federer je postavio još nekoliko rekorda u svojoj iznimnoj karijeri. Sa 36 godina i šest mjeseci postao je najstariji igrač u povijesti koji je zasjeo na prvo mjesto ATP ljestvici, dosada je rekord držao Amerikanac Andre Agassi koji je bio "broj 1" u dobi od 33 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, novi rekord je i 14 godina i dva tjedna koliko je prošlo od njegova prvog dolaska na vrh ATP ljestvice i najnovijeg povratka. Federer će dodatno povećati i broj tjedana provedenih na prvom mjestu, i dosadašnjih 302 tjedna je rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 20 osvojenih "grand slam" naslova i 30 nastupa u finalima "grand slam" turnira Federer je također rekorder, a u Rotterdamu će se pokušati dodatno približiti 100. tituli u karijeri, zasada ih ima 96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz spomenuto, Federer je čak 303 tjedna bio na 1. mjestu, ima više od 115 milijuna dolara zarade od turnira. Federer odavno nikome ne mora ništa dokazivati jer je sve već dokazao. I pokazao. Ostaje mu samo da uživa u teniskim godinama koje mu preostaju. Na užas konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći Federerov suparnik bit će bolji iz ogleda Talijana Andreasa Seppija i Rusa Danila Medvedeva.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo