PRIČA ZA HOLLYWOOD / Čudesni Hrvat: Direktor je u firmi teškoj 2.5 milijarde dolara, a sad igra na svom prvom ATP turniru

Image
14.2.2023.
22:25
VOYO logo

Sport piše nevjerojatne priče, a jedna od tih koje svakako ulaze u kategoriju onih apsolutno fantastičnih je i ona Hrvata Matije Pecotića.

Riječ je o trenutno 784. igraču svijeta koji je u nedjelju prvi put prošao kvalifikacije na ATP turniru no već dan kasnije je 'drmao' tržištem nekretnina i financija. Naime, Pecotić paralelno sa svojom teniskom karijerom radi kao direktor podružnice kompanije vrijedne 4 milijarde dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelni život našeg svestranog tenisača zaintrigirao je javnost nakon što je u svojoj 33. godini u kvalifikacijama za Delray Beach Open pobijedio Stefana Kozlova i Tennysa Sandgrena te se plasirao u glavni ždrijeb.

'Ako ne uspijem vratit ću se na posao'

Tamo ga čeka bivši igrač iz top 10, Jack Sock s kojim će noćas ukrstiti rekete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako je bilo proći kvalifikacije? Samo trenutak nevjerice. Uživam i guram dokle mogu. Ako ne uspijem, vratit ću se na posao', izjavio je za ATP.

Ovaj fascinantni lik zaista se ima čemu vratiti ako ne izbaci Socka. Naime, od 2021. godine direktor je u Wexford Real Estate Investors. Riječ je o kompaniji koja upravlja golemim portfeljem nekretnina diljem Kanade i SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam mjeseci prikovan za krevet

Rođen je u Beogradu, a s roditeljima se rano preselio na Maltu, a potom i u SAD. Već kao student je pokazivao izniman talent za tenis, ali isto tako i za ekonomiju i matematiku. U više navrata je bivao izabran za tenisača godine Ivy League, a 2016. godine je došao na rub ulaska među 200 najboljih no zadesili su ga teški zdravstveni problemi.

Prilikom operacije bruha doživio je ozbiljnu alergijsku reakciju na anesteziju te je bio prikovan za krevet čak osam mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom tog perioda je diplomirao na Princetonu, a MBA je završio na Harvardu no po svemu sudeći nije posve zanemario tenis te ćemo s nestrpljenjem iščekivati noćašnji okršaj sa Sockom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo