Teniske vijesti / Ćorićev napredak od 18 mjesta, Konjuh na rekingu karijere; oprašta se Juan Monaco

Image
Foto: AP Images

Uz standardne teniske vijesti danas je obznanjena jedna tužna. Juan Monaco, naime, oprašta se od profesionalnog tenisa nakon velikih problema s ozljedama

15.5.2017.
16:47
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je za jedno mjesto na novoj ATP ljestvici u odnosu na prošli tjedan i trenutačno zauzima osmo mjesto, dok je Borna Ćorić plasmanom u četvrtfinale turnira u Madridu skočio za 18 mjesta i sada je 41. igrač svijeta.

Čilića je u odnosu na prošli tjedan preskočio Austrijanac Dominic Thiem, koji je u Madridu stigao do finala. Thiem sada ima 4035, a Čilić 3735 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je u Madridu izgubio u posljednjem kolu kvalifikacija, ali je odustajanjem Richarda Gasqueta ušao u glavni turnir kao "lucky loser" i to odlično iskoristio prolaskom do četvrtfinala, a na tom putu je svladao i prvog igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya. U četvrtfinalu je 20-godišnjeg Zagrepčanina zaustavio Thiem.

Među 100 najboljih igrača svijeta je i Ivo Karlović koji je zadržao 22. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik Madrida, Španjolac Rafael Nadal preskočio je svog velikog rivala Švicarca Rogera Federera i sada je četvrti igrač svijeta, dok je Federer pao na peto mjesto.

Na vrhu je i dalje Murray s više od 3.500 bodova više od drugog Srbina Novaka Đokovića, dok treće mjesto zauzima Švicarac Stan Wawrinka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh na renkingu karijere

Na novoj WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta došlo je do promjene na vrhu, Njemica Angelique Kerber vratila se na prvo mjesto na kojemu je zamijenila trudnu Amerikanku Serenu Williams, dok je najbolje plasirana hrvatska igračica, 35-godišnja Mirjana Lučić-Baroni izgubila je jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan i sada se nalazi na 22. poziciji.

Kerber je na vrhu sa 7035 bodova, Williams je i dalje druga sa 6110 bodova, 100 više od treće Čehinje Karoline Pliškove. Pobjednica Madrida, Rumunjka Simona Halep popravila je plasman za četiri pozicije i sada je četvrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije mlade hrvatske igračice koje se nalaze među prvih 100, Ana Konjuh i Donna Vekić, popravile su svoj plasman u odnosu na prošli tjedan, Konjuh za jedno mjesto i sada je 28. (najbolje u karijeri), a Vekić za sedam mjesta i sada je 75.

Lučić-Baroni uspješno startala u Vječnom gradu: opet na Šarapovu

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo WTA Premier turnira u Rimu, ona je u susretu 1. kola svladala Čehinju Lucie Šafarovu sa 7-5, 4-6, 6-3 nakon dva sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Šafarove i prva pobjeda naše igračice. 

Hrvatska veteranka prvi je set osvojila velikim preokretom, osvojila je šest gemova zaredom kojima je nadoknadila zaostatak od 1-5 za 7-5. Posebno su dojmljiva bila dva izravna poena koja je osvojila reternom u 12. igri s kojima je stigla do set-lopte. Tada je Čehinja, pod dojmom tih reterna, napravila dvostruku servis pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni osvojila je i sedmi gem zaredom povevši sa 1-0 u drugom setu, no uslijedio je niz od tri gema za Šafarovu. Lučić-Baroni vratila je "break" za 3-3, ali nije uspjela nadoknaditi još jedan izgubljeni gem na svom servisu u devetoj igri pa je o pobjednici odlučivao treći set.

Ponovno je Šafarova prva ostvarila "break", povela sa 3-2, ali zatim je Lučić-Baroni nanizala četiri gema zaredom s kojima je stigla do vrijedne pobjede. Do ključnog "breaka" za vodstvo od 5-3 stigla je izvrsnim bekhendom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, od koje je izgubila prošloga tjedna u Madridu. Šarapovoj je ovo treći turnir nakon suspenzije zbog pada na dopinškom testu.

Oprašta se Juan Monaco

Argentinski tenisač Juan Monaco, nekoć u Top 10 svijeta, objavio je kako se oprašta od profesionalnog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno čudesno i vrlo važno razdoblje mog života je došlo kraju. Ponosan sam što sam se susreo s mnoštvom izazova u prošlim godinama. Hvala tenisu na svemu što mi je pružio: edukaciju, disciplinu, prijateljstvo i nezaboravne trenutke", dirljivo je napisao Monaco.

Osvajač je devet ATP turnira. Nije, međutim, osvojio onaj za kojim je godinama tragao - Davisov kup. Lani, kada se Argentina prvi put upisala na 'salataru' kao pobjednik, nije bio u sastavu zbog ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo