Na pariškoj zemlji slijedi Wawrinka / Čilić nakon ulaska u četvrtfinale Roland Garrosa: 'Ponovo sam se osjećao fenomenalno'

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Jedini je uz 'Kralja zemlje' Nadala, vjerojatno budućeg vladajućeg na toj podlozi Thiema i pobjednika iz 2015. Wawrinke koji nije izgubio ni set u prva četiri kruga Roland Garrosa. Marin Čilić svjež ulazi u četvrtfinale

5.6.2017.
19:41
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Nikada prije Čilić nije bio toliko uvjerljiv u prvom tjednu Grand Slama. Niz je nastavio protiv 'bombardera' Kevina Andersona, koji mu je predao pri rezultatu 3:6, 0:3.

"Žao mi je za Andersona što nije mogao nastaviti dalje, imao je dosta ozljeda u zadnjih godinu-dvije i sigurno da mu nije lako povući se zbog ozljede, pogotovo jer je nakon što ga neko vrijeme nije bilo u drugom tjednu Grand Slama. S druge strane, osjećao sam se ponovo fenomenalno. Odradio sam sve stvari koje smo zamislili prije meča i presretan sam što se nisam dugo zadržao na terenu. Fizički svjež ulazim u četvrtfinale", kazao je Čilić nakon meča osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalnom krugu slijedi Stan Wawrinka, pobjednik iz 2015., koji, unatoč nestalnoj formi tijekom sezone, na Grand Slamu ponovo igra sjajno. Protiv Švicarca izvanrednog bekenda Čilić je dosad igrao 13 puta i ostvario samo dvije pobjede.

"Wawrinka zadnjih par godina na Roland Garrosu uvijek pokazuje sjajnu formu. Sigurno da mu je ovo jedan od najdražih turnira. Protiv njega nemam najbolji skor, ali igrali smo dosta teških mečeva u zadnje vrijeme i vjerujem da imam šanse proći u tom meču. Očekujem da nastavim u ovom ritmu, na ovom visokom nivou. Vjerujem u svoje mogućnosti i dat ću sve od sebe jer je ulog ogroman", zaključuje sedmi nositelj, koji u utorak ima dan odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo