Priče sa svete trave / Britanci sanjaju osvajanje ženskog Wimbledona nakon četiri desetljeća: Konta u polufinalu

Image
Foto: Steven Paston/Press Association/PIXSELL

Prije četiri godine Andy Murray prekinuo je nevjerojatno dugačkih 77 godina traganja za britanskim pobjednikom Wimbledona. Prekinuti slično neugodnu tradiciju, u ženskom dijelu, ove godine može Johanna Konta

11.7.2017.
20:35
Steven Paston/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Britanska tenisačica Johanna Konta (pobjednica nad Vekić u drugom kolu) izborila je plasman u polufinale Wimbledona nakon što je u susretu četvrtfinala pobijedila Rumunjku Simonu Halep 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

Konta je tako samo dvije pobjede udaljena od toga da postane prva britanska tenisačica koja će osvojiti Wimbledon nakon 40 godina. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Virginia Wade 1977. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanka je do najboljeg rezultata u Wimbledonu stigla nakon dva sata i 40 minuta i tri neizvjesna seta. U prvom je imala 'break' zaostatka, ali je u završnici seta uspjela vratiti izgubljeni servis i odvesti set u trinaestu igru koja je pripala Rumunjki.

U drugom setu odluka je ponovo pala u trinaestoj igri, koja je ovoga puta pripala Britanki. U trećem, odlučujućem setu odluka je pala u petom gemu u kojem je Konta načinila break i potom prednost sačuvala do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halep je ovim porazom ispustila priliku postati svjetskom brojem 1. Pobjedom bi postala prva tenisačica svijeta, a ovako će u ponedjeljak će na čelnom mjestu WTA ljestvice po prvi put u karijeri osvanuti Čehinja Karolina Pliškova, unatoč porazu već u 2. kolu ovogodišnjeg Wimbledona.

Konta će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Venus Williams koja je svladala pobjednicu Roland Garrosa, 20-godišnju latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-5 te se po deseti put u karijeri plasirala u polufinale Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinale čine Garbine Muguruza i senzacionalna Magdalena Ribarikova (pobjednica nad Martić u osmini finala).

Nakon Wimbledona ženski broj 1 u svijetu postat će Karolina Pliškova, iako je ispala već u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškom dijelu odigran je posljednji meč osmine finala. Novak Đoković je s 3:0 svladao Adriana Mannarina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo