BORNA ĆORIĆ DOZNAO PROTIVNIKA U 1. KOLU: / Mladog Zagrepčanina čeka težak meč

Image
Foto: AFP

Ćorić se nalazi u gornjoj polovici ždrijeba u kojoj je i branitelj naslova Nadal

5.5.2018.
11:41
AFP
VOYO logo

Jedini hrvatski predstavnik na ATP turniru Masters 1000 serije u Madridu, 21-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić, u prvom će kolu igrati protiv 9. nositelja, Španjolca Pabla Carrena Buste, odlučeno je ždrijebom održanim u subotu.

Ćorić se nalazi u gornjoj polovici ždrijeba u kojoj je i branitelj naslova, svjetski broj 1 Rafael Nadal, protiv kojeg bi naš Davis Cup reprezentativac mogao igrati tek u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je slobodan u prvom kolu, a u drugom će na pobjednika dvoboja Francuza Gaela Monfilsa i igrača iz kvalifikacija.

ČILIĆ PROPUŠTA MASTERS U MADRIDU: Hrvatski tenisač fizički nespreman, a dolaze turniri gdje mora braniti puno bodova

Treći dvoboj protiv Buste

Ćoriću će ovo biti treći dvoboj protiv Carrena Buste. Španjolac koji se u ovom trenutku nalazi na 11. mjestu pojedinačne ATP ljestvice pobijedio je u meču odigranom 2015. u Aucklandu sa 6-4, 6-3, a Ćorić je bio bolji ove godine na turniru u Dohi, gdje je slavio u neizvjesna tri seta 5-7, 6-2, 7-6 (8) i pritom spasio tri meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Spanish tennis player Pablo Carreno Busta returns the ball to Borna Coric of Croatia during the first round of the ATP Qatar Open tennis competition in Doha on January 2, 2018. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

Osim dvoboja Ćorića i Carrena Buste, svakako najzanimljiviji okršaj prvog kola bit će onaj između 10. nositelja Novaka Đokovića i Japanca Keija Nishikorija.

Đoković na Nishikorija

Đoković je bivši dvostruki pobjednik madridskog Mastersa (2011. i 2016.), a Nishikori je u posljednjih pet izdanja jednom bio u finalu (2014.) te po dvaput u polufinalu i četvrtfinalu. Đoković vodi 11-2 u međusobnim dvobojima i ima 4-0 na zemljanoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

Japanac je prije dva tjedna igrao u finalu Monte Carla, ali je potom morao predati prvi meč u Barceloni, zbog bolova u zglobu zapešća. Novak Đoković je ove sezone ostvario svega pet pobjeda, a najbolji rezultati su mu osmine finala na Australian Openu i u Monte Carlu. U Barceloni je dobio pozivnicu i izgubio prvi meč od Slovaka Martina Kližana.

Čilić otkazao

U petak je nastup u Madridu otkazao najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, zbog bolova u desnom koljenu, koji ga muče još od turnira u Monte Carlu. Prvi mečevi glavnog ždrijeba madridskog Mastersa bit će odigrani u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo