Skandal u SAD-u! Bernard Tomic tjerao oca s tribine!

27.3.2012.
8:30
VOYO logo

Nakon što je dobio vlastiti servis-gem za 3:2 vodstvo u drugom setu, mladi je tenisač na putu do svoje klupe zastao kod glavnog suca Cedrica Mouriera i uputio mu neuobičajenu zamolbu.

"Molim vas, biste li mogli mog oca izbaciti sa stadiona? Neugodno mi je zbog njega i strahovito me živcira. Znam, otac mi je, ali stvarno me živcira. Volio bih da ga maknete s tribina, možete li to?", pitao je Tomic zbunjenog suca koji mu je poručio da nema te ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sjeo na klupu i dobio kišobran za zaštitu od sunca, Tomic se ponovno obratio Mourieru: "Ako ga vidite da mi daje savjete s tribina, možete li ga barem upozoriti da bude tiho?" "Već sam to učinio", odgovorio je sudac. "Hvala vam. Molim vas, kaznite ga ako ga vidite da me trenira, OK?", nastavio je dalje 36. tenisač ATP-ove ljestvice nakon čega mu je sudac odgovorio: "Ne razumijem zašto mu jednostavno ne kažete kao treneru da vas ometa? Zašto mu sami ne kažete da ode?" "Ne, ako ga vi ne potjerate, neće htjeti otići", rekao je Tomic, a nakon očite sučeve potvrde iskreno zaključio konverzaciju: "Hvala vam!" Ipak, Tomicev plan nije završio uspjehom. Izgubio je, uz očevu prisutnost, drugi set kao i prvi, sa 6:4, te ispao s turnira. Njegov je otac i nakon tog trenutka, kao i prije njega, gadljivo klimao glavom gledajući sina kako reda grešku za greškom. Ako ništa drugo, barem se prvi put u povijesti dogodilo da je jedan tenisač od suca tražio da kazni njegova trenera zbog davanja savjeta s tribina tijekom meča.

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine Davisova kupa protiv Argentine, koji će se održati u Buenos Airesu od 6. do 8. travnja. U postavi su Marin Čilić (23. na pojedinačnoj ATP ljestvici), Ivo Karlović (54.), Antonio Veić (166.) i Lovro Zovko (94. na ljestvici igrača parova). Ivan Dodig će izostati s ovog susreta zbog ozljede leđa. U sastavu argentinske reprezentacije očekuju se Juan Martin del Potro, 11. tenisač svijeta, Juan Monaco (21.), David Nalbandian (50.) i Eduardo Schwank (180. na pojedinačnoj te 32. na ljestvici igrača parova). Igrat će se na zemljanoj podlozi na stadionu Parque Roca, a pobjednik će se plasirati u polufinale Svjetske skupine te izboriti susret s boljim iz okršaja Češka – Srbija. Argentina je prošle godine bila finalist ovog natjecanja, a na putu prema prvom naslovu u Davisovu kupu ispriječila joj se Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo