RASTE NAPETOST / Novak Đoković dobio jasnu poruku, svi se pitaju hoće li uskoro otkriti svoju tajnu: 'Stvari su takve kakve jesu'

Image
Foto: Profimedia

Tjednima se australski političari prepucavaju zbog prvog Grand Slama sezone

27.10.2021.
13:26
Profimedia
VOYO logo

Australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio je prošle srijede da svi koji žele igrati na Australian Openu morat će biti cijepljeni s dvije doze cjepiva protiv covida-19.

Time se postavilo pitanje hoće li prvi tenisač svijeta Novak Đoković moći braniti naslov na Grand Slam turniru kojeg je devet puta osvojio. Đoković još nije otkrio da li je cijepljen te je nedavno izjavio da nije siguran hoće li moći igrati na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA ŠTO ĆE SLIČITI AUSTRALIAN OPEN? /

Novak bira između ideala i statusa najboljeg svih vremena, Federer i Nadal mogu mu zadati ogroman udarac

Image
NA ŠTO ĆE SLIČITI AUSTRALIAN OPEN? /

Novak bira između ideala i statusa najboljeg svih vremena, Federer i Nadal mogu mu zadati ogroman udarac

"Ja nemam nikakvu poruku za Đokovića već za sve koji žele posjetiti Australiju, a to je da moraju biti cijepljeni s dvije doze", kazao je Hawke.

Na ovu temu oglasio se ovog utorka australski premijer Scott Morrison. On je pak poručio kako će necijepljenim tenisačima biti dozvoljen ulazak u zemlju, ali da će morati u dvotjednu karantenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ista pravila vrijede za sve, bez obzira je li riječ o pobjedniku Grand Slama, premijeru, poslovnom putovanju, studentu ili bulo kome drugom"; kazao je Morrison u razgovoru za Channel 7. ubrzo mu je pak stigao odgovor premijera savezne australske države Viktorije Daniel Andrews koji je poručio da necijepljeni tenisači ne mogu u Melbourne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće tražiti izuzeće

"Moja vlada neće podnijeti zahtjev za izuzeće za bilo kojeg necijepljenog igrača. To ne bi bilo pošteno. Ne mogu tražiti od gledatelja i ljudi koji rade na turniru da moraju biti cijepljeni, a da tenisači ne moraju. Zbog toga nećemo podnijeti nikakav zahtjev za izuzećem. Stoga je jasno, svi koji žele ući u zemlju i sudjelovati na turniru moraju biti cijepljeni s dvije doze", kazao je Andrews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako broj cijepljenih kod tenisača i tenisačica raste, ovakav uvjet za ulazak u zemlju mogao bi dovesti da mnogi propuste Australian Open. Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisača i 60 posto tenisačica je cijepljeno.

"Stvari su takve kakve jesu. Još uvijek ne znam hoću li ići u Melbourne. Neću otkriti jesam li cijepljen ili nisam. To je privatna stvar. Naravno da želim tamo nastupiti jer sam tamo bio najuspješniji. Želim se natjecati. Volim ovaj sport te sam i dalje motiviran. pratim situaciju. siguran sam da će biti puno restrikcija kao i lani, ali sumnjam da će biti previše primjena", kazao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australiana Open počinje 17. siječnja 2022.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo