službeni dopis / Argentina poslala pismo ITF-u: traže da se u Zagrebu poštuje brzina podloge na kojoj će se igrati finale

Image
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

'Poslali smo formalni zahtjev ITF-u, to je točno. Već nam se dogodilo ove sezone da smo morali igrati na podlozi koja nije zadovoljavala normalne limite'

8.11.2016.
13:40
Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Argentinski teniski savez poslao je službeni dopis Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) u kojem traži da se u Hrvatskoj poštuje brzina podloge na kojoj će se igrati finale Davis kupa između Argentine i Hrvatske od 25. do 27. studenog.

“Poslali smo formalni zahtjev ITF-u, to je točno. Već nam se dogodilo ove sezone da smo morali igrati na podlozi koja nije zadovoljavala normalne limite”, rekao je kapetan argentinske reprezentacije Daniel Oršanić u izjavi za agenciju Diarios y Noticias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu protiv Poljske igranom u Gdanjsku bila je postavljena podloga brža od dopuštenog, rekao je, sa sintetičkom površinom.

Oršanić je dodao kako su zbog toga zatražili testiranje brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražili smo od ITF-a testiranje brzine. Kasnije kazne nas ne zanimaju, želimo jednu inspekciju prije početka i da se poštuju pravila kako se ne bi ponovila Poljska. Imamo pravo igrati finale na dopuštenoj podlozi”, izjavio je Oršanić.

Argentina će protiv Hrvatske nastupiti u istom sastavu u kojem je u polufinalu pobijedila Veliku Britaniju u Glasgowu s 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Martín Del Potro (38. na svijetu), Federico Delbonis (42), Guido Pella (57) i Leonardo Mayer (124) su izabrani igrači za odlučujuće mečeve u Zagrebu.

“Izabrao sam one koji su uvijek odgovorili, izabrao sam igrače koji su dobro igrali i ostvarili važne pobjede za ekipu. Bila je to teška odluka, no uvjeran sam i ispravna”, rekao je Oršanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razmišljao sam i o drugim opcijama kao što su Pico (Juan) Monaco, Diego Schwartzman, Carlos Berlocq i (Horacio) Zeballos, koji je imao veliki sezonu u parovima. Oni su imali veliku želju biti u ekipi i na kraju nisu tu”, rekao je komentiravši i snagu hrvatske vrste.

"Hrvatska je na jako dobroj razini, bit će domaćin, pred svojom publikom i to je prilika za njih. Ima igrače poput Marina Čilića te je ostvarila velike trijumfe u Davis Cupu. Bit će teško no mi smo odnijeli već bitke u gostima na svim vrstama podloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je u finalu nakon što je eliminirala Poljsku, Italiju i Veliku Britaniju. Hrvatska je na putu do finala svladala Belgiju, Sjedinjene Države i Francusku.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo