studija pokazala / Talijanski velikani potrošili preko dvije milijarde eura

Image

Najveći 'raspinik' je vlasnik Intera Massimo Moratti koji je od 1995. godine kada je preuzeo 'Nerazzurre' na svoju 'najdražu igračku' potrošio čak 1.16 milijarda eura.

15.10.2012.
13:45
VOYO logo

Vlasnici talijanskih nogometnih velikana Juventusa, Milana i Intera posljednjih su godina u svoje klubove ukupno uložili dvije milijarde eura.

Najveći 'raspinik' je vlasnik Intera Massimo Moratti koji je od 1995. godine, kada je preuzeo 'Nerazzurre', na svoju 'najdražu igračku' potrošio čak 1.16 milijarda eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silvio Berlusconi je kupio Milan 1986. godine, a od tada je na 'Rossonere' potrošio 593 milijuna eura, dok je obitelj Agnelli, koja drži u vlasništvu Juventus, u zadnjih 12 godina na "Staru damu" potrošila 225 milijuna eura.

Kada se ovim brojkama pridoda i novac koji su potrošili vlasnici Sampdorije, Fiorentine, Palerma, Udinesea, Napolija i Lazia dolazi se do nevjerojatnog iznosa od 2.5 milijarde eura potrošenih na klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove brojke su izvan svake pameti. U klubovima ne postoji ravnoteža između potrošnje i zarade," stoji u studiji koju je objavio list Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo