OGLAS

TALIJANSKI MOTOCIKLIST SUSPENDIRAN ZBOG DOPINGA: / Tvrdio je da je steroid bio u mesu koje je pojeo

Image
Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP / Profimedia

Sud je prihvatio tu teoriju, potkrijepljenu mnoštvom znanstvenih dokaza, te da se ne radi o dobrovoljnom dopingu, međutim, Talijan nije oslobođen u potpunosti

1.4.2020.
19:43
JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP / Profimedia
VOYO logo

Talijanski motociklist Andrea Iannone (30) suspendiran je na 18 mjeseci nakon što je bio pozitivan na dopinškom testu poslije Velike nagrade Malezije u studenom prošle godine.

Aprilijin pilot je nakon utrke bio pozitivan na drostanolon propionat, anabolički androgeni steroid zabranjen od strane Međunarodne antidopinške agencije (WADA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivio obrok

Iannone je tijekom svjedočenja tvrdio kako je nevin te da se nedozvoljeni steroid nalazio u mesu koje je pojeo.

Tužiteljstvo je tražilo četiri godine suspenzije, dok je njegova obrana branila teoriju o konzumiranju hrane zagađene tom tvari. Sud je prihvatio tu teoriju, potkrijepljenu mnoštvom znanstvenih dokaza, te da se ne radi o dobrovoljnom dopingu, međutim, Talijan nije oslobođen u potpunosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borit će se na arbitraži

"Potpuno sam smiren i želim uvjeriti svoje obožavatelje. Tijekom godina, pa i ove sezone, Prolazio sam stalne provjere koje su uvijek bile negativne, tako da sam uvjeren u pozitivan zaključak ove priče ", rekao je Iannone 17. prosinca, nakon što je saznao vijest o suspenziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz redova Aprillije su objavili kako u potpunosti podržavaju svog pilota i borbu će nastaviti na Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni.

Ova suspenzija znači da će Iannone na motor moći sjesti tek u lipnju 2021. godine pa će u Apriliji morati tražiti zamjenu za 30-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo