Bizarna slučajnost / Svjetska taekwondo organizacija (WTF) morala promijeniti naziv zbog negativnog publiciteta

Image
Foto: David Davies/Press Association/PIXSELL

Svjetska taekwondo federacija, čiji nesretni akronim glasi WTF, morala je promijeniti naziv s obzirom na 'negativne konotacije' koje ta kratica ima u današnjoj komunikaciji

26.6.2017.
17:42
David Davies/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nevjerojatna slučajnost zadesila je krovno tijelo svjetskog taekwondoa. Organizacija koja je osnovana 1973. i od onda nosi naziv "World Taekwondo Federation", odnosno čiji akronim je "WTF", susrela se s negativnim posljedicama tog imena.

Izraz "WTF" u komunikaciju je dospio u digitalno doba, postavši iznimno korišten. S obzirom na negativnu konotaciju, kratica se ne slaže s načelima sporta koji je također, spletom okolnosti, koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je čelništvo Svjetske taekwondo federacije odlučito skratiti naziv na "World Taekwondo", eliminiravši nesretni akronim.

"Naša je vizija taekwondo za sve i pomoću naziva World Taekwondo uvjereni smo možemo izgraditi uspjeh i ostvariti našu viziju", kazao je predsjednik organizacije Choue Chung-won.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenim izjavama čelnika navedenog tijela nije bilo previše riječi o poklapanju njihove kratice i globalno poznate psovke, no jasno je kako je ta slučajnost uzrokovala promjenu imena organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo