SUKOBIO SE S BOBANOM, A ONDA SE SJETIO NAKON 27 GODINA: / 'Boysi su imali naredbu ubiti Piksija'

Image
Foto: Screenshot/HTV

Policajac Refik Ahmetović, s kojim se Zvonimir Boban sukobio na glasovitoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja 1990.

12.5.2017.
14:22
Screenshot/HTV
VOYO logo

Nadavao se ovaj umirovljeni policajac iz postaje Dubrava, koji sad živi u Ilijašu, mjestu 20-ak kilometra udaljenom od Sarajeva, intervjua o tom događaju, ali do sad nikad nije spomenuo ovu priču.

"Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih što ih je natjeralo na divljanje, čuli smo sljedeće: 'Imali smo dogovor ubiti Piksija!' Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promjene vlasti, promijenile su se i policijske uprave pa nitko nije inzistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji", kazao je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Piksi je bio u rangu s Bobanom'

A zašto Piksi? Ima Ahmetović objašnjenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njega su htjeli ubiti jer je bio u rangu s Bobanom, njihovim miljenikom i kućnim prijateljem Franje Tuđmana", kazao je umirovljeni policajac za srpske medije.

Naravno, nije spomenuto da su nerede izazvali navijači Crvene zvezde, kojih je oko 2000 stiglo u Zagreb. U svemu se ističe samo uloga BBB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sjevernoj tribini je bilo kamenja da se cijeli šleper mogao napuniti. Netko je to izrežirao", dodao je Ahmetović.

Još ranije je u intervjuima isticao da bi na Bobana potegnuo pištolj da mu se Dinamov kapetan još jednom približio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika udarca kao simbola otpora

Boban je krenuo u obranu suigrača Vjekoslava Škrinjara, dobio je udarac u prepone, ali mu je uspio uzvratiti u skoku koji je kasnije postao jedan od simbola hrvatske borbe za samostalnost.

"Udario me po nogama po ramenima, odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti. Da jesam, vjerojatno bih se drugačije postavio. Nisam ga se bojao niti namjanje", kazao je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo