STOPIRANA GRADNJA KAMPA / Šukerov odgovor: 'Žao mi je, mi novac imamo na računu'

Predsjednik HNS-a nakon što je s dnevnog reda zagrebačke Gradske skupštine povučeno pitanje gradnje kampa samo je kratko komentirao: 'Žao mi je, ali to je stvar politike'.

22.12.2014.
13:20
VOYO logo

Prije no što su zastupnici zagrebačke Gradske skupštine odlučivali o proračunu, na inicijativu SDP-a zamjenica gradonačelnika SandraŠvaljek s dnevnog reda je povukla točku o izgradnji kampa u Sveticama.

SDP je prigovorio da bi prema sadašnjem ugovoru zagrebački sportski klubovi tamo plaćali najam, a Grad HNS-u besplatno daje zemljište na 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je odmah na press konferenciji komentirao povlačenje te točke sa dnevnog reda Gradske skupštine

"Žao mi je, ali to je politika neka se oni dogovore. Mi imamo sredstva na računu, a ako ne prođu Svetice bit će nešto drugo", izjavio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li savez pristati na više javnog sadržaja, nadovezao se glasnogovornik Tomislav Pacak:

"Pa predviđeno je puno javnog sadržaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Šuker je još govorio o donacijama FIFA-e i UEFA-e klubovima čija je infrastruktura oštećena tijekom nezapamćenih poplava u Slavoniji.

Iz svojih fondova za takve i slične situacije, FIFA je dodijelila 600.000 dolara, a UEFA 500.000 eura za sanaciju štete i pomoć klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza predao je prošloga tjedna, uz prisustvo svih članova Izvršnog odbora HNS-a, prigodne čekove na spomenute iznose predsjednicima šest slavonskih klubova:

- NK Borac Drenovci
- NK Jadran Gunja
- NK Posavac Posavski Podgajci
- NK RAŠK Rajevo Selo
- NK Sloga Račinovci
- NK Srijemac Strošinci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naznačena sredstava su strogo namjenska, a korištenje sredstava zahtijevat će pripremu i predaju precizne projekte i provedbene dokumentacije za sanaciju, što će provoditi Hrvatski nogometni savez sa svojim partnerima.

Još u lipnju je Hrvatski nogometni savez donirao 386.736 kuna općini Gunja te isti iznos Crvenom križu. Također, HNS je svakom klubu pomogao s 24.000 kuna za podmirivanje troškova natjecanja. Hrvatski nogometni reprezentativci donirali su po 500.000 kuna općini Cerna te Caritasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, europska i svjetska nogometna obitelj donirali su, tako, ukupno 9.497.470 kuna za pomoć Slavoniji.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo