Stvara se ponovno mala Jugoslavija - u bazenu!

14.1.2014.
17:18
VOYO logo

Hrvatsko prvenstvo ostaje prioritet saveza i klubova, odlučeno je.

"Iako je na sjednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno te da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost", izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klubovi veće snage i vrijednosti sukladno vlastitim željama, slobodni su sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ta bi liga ima veliki kvalitativni značaj ali bi bila i itekako zanimljiva kako sponzorima i ulagačima, tako i medijima i široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti. Prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih kubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije".

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u izrazito napetoj utakmici poražena je u Šibeniku od reprezentacije Mađarske na peterce s 8-7 u ogledu Svjetske lige, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice rezultat bio 6-6 (3-1, 0-1, 1-1, 2-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neodlučenim rezultatom u regularnom dijelu Hrvatska je osvojila samo jedan bod. Hrvatska je vodila gotovo cijelu utakmicu, te je pogotkom Sandra Sukna povela 6-4 dvije minute i 40 sekundi prije kraja. No, Mađari su u posljednjim sekundama regularnog dijela utakmice dali gol i izborili peterce. Za Hrvatsku su po dva pogotka postigli Sandro Sukno i Paulo Obradović, dok su Nikša Dobud i Andro Bušlje dodali po po jedan gol.

- Izrazito teška utakmica u kojoj smo vodili cijelo vrijeme i izgubili u posljednjim trenucima. Nesretni peterci kao i protiv Grčke, a ovakav rezultat naše šanse za nastup na Finalnom turniru FINA Svjetske lige sveo je na minimum. Dečki su se dobro borili i čestitam im na srčanosti – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi utakmica FINA Svjetske lige igrala se pred prepunim tribinama šibenskog bazena Crnica ispred šesto gledatelja koji su naše reprezentativce sjajnim navijanjem bodrili kroz cijelu utakmicu.

- Čestitam Mađarima na pobjedi. Teška utakmica koju smo kao i prošlu izgubili na peterce. Reprezentacija nam je pomlađena, nedostaju nam Pavić i Joković i u ovakvoj situaciji smo odigrali najbolje što smo mogli. Čestitam Šibenčanima na sjajnom navijanju. Ovaj grad ima budućnost vaterpola, a to su pokazali ovom utakmicom i hvala im – izjavio je Sandro Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka utakmice gradonačelnik Šibenika Željko Burić uručio je plaketu Grada Šibenika izborniku Ivici Tucaku za dosadašnja postignuća u vaterpolskoj trenerskoj karijeri.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo