Hrvatska potopljena: Dvojbe nema - Srbija je najbolja u vaterpolu

Image
Foto: AFP
8.8.2015.
19:50
AFP
VOYO logo

Srbija je svjetski prvak u vaterpolu, u finalu u Kazanju su s 11:4 deklasirali Hrvatsku i dokazali da su trenutno najbolji na planeti.

HRVATSKA - SRBIJA 4:11 (2:2, 0:3, 2:2, 0:4)

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović 1, Bijač

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 1, Gočić, Ranđelović, Ćuk 2, Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar početak i onda 25 minuta užasa, najbolji je opis igre naše reprezentacije u finalu. Hrvatska je povela s 2:0 protiv Srbije i do kraja utakmice doživjela potpuni debakl. Nažalost, nije to bilo pravo finale. Za finale je bilo potrebno dvoje dobrih suparnika, ali u subotu navečer u Rusiji je igrala samo Srbija.

Srbi ogolili sve naše slabosti

I to treba priznati, Srbi jednostavno su igrali puno bolji vaterpolo na ovom prvenstvu. Izgledali su kao momčad, vrhunski igrači koji su uklopljeni u stroj. A Hrvatska? Hrvatska je do finala došla zahvaljući solidnom ždrijebu i individualnim kvalitetama vodećih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prave igre nije bilo i Srbija je ogolila sve slabosti naše reprezentacije. I to nije loše, jer ovakvom staromodnom igrom u kojoj se lopta bespotrebno davi na vanjskim pozicijama i upućuju molitve na centra da uspije izboriti poziciju su pročitane odavno i trebaju biti arhivirane. Usput, pažljivijem pratitelju vaterpola potpuno je jasno da nekim igračima nije bilo mjesto u reprezentaciji. Neki će reći da zbog obiteljskih zasluga za hrvatski vaterpolo su dva igrača među 13 odabranih i to nije nimalo daleko od istine, a i neki veterani troše zadnje kredite.

Pokazali kako se ne smije igrati

Srbi su pokazali kako se igra. Bili su pokretniji u napadu, puno aktivniji, lopta je išla puno brže s ruke na ruku i tako su napunili do vrha Pavićevu mrežu. Uz to, Hrvatska nije imala ni hrabrosti. S igračem više se vidjela muka, napadi su se realizirali stihijski i na silu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno ove 32 minute utakmice treba pokazivati svima, od vaterpolske škole do seniora s jednim ciljem - kako se ne smije igrati. Srpski izbornik Savić je nadigrao Tucka i treba izvući pouke iz ovog poraza. Zakazali su - svi. Prolaznu ocjenu za finale zaslužuju samo Luka Lončar koji je zapravo najpozitivnije što je hrvatski vaterpolo dobio ovog ljeta i standardno dobar Josip Pavić.

Naravno, nije sve crno i grozno. Srebro je definitivno uspjeh, no ukoliko naši igrači i treneri ne ubrzaju igru, srebro će ostati i medalja koju najviše mogu osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo