Srbi tvrde: 'Sličnost je neverovatna! Ovo je Đokovićev čukundeda!'

7.7.2014.
13:12
VOYO logo

Kurir je tako objavio fotografiju 'Đokovićevog čukundede', uz filmsku priču o životu Noletovog pradjede koji je živio na prijelazu s 19. u 20. stoljeće i zvao se također - Novak.

"Ovih dana internetom kruži fotografija čukundede najboljeg srpskog tenisera svih vremena Novaka Đokovića, a fizička sličnost njih dvojice je frapantna. Ako pokušamo da zamislimo Noleta s brkovima, jasno je da liče ko jaje jajetu!", piše srpski list uz zanimljive podatke o pradjedi slavnog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noletov predak, koji je živeo u Jasenovom Polju pored Nikšića, također se zvao Novak, a 1905. godine je otišao u SAD, u Chicago. On se u dva navrata vraćao u domovinu da se bori za svoj narod, prvi put na Skadru u balkanskim ratovima, a potom i na Solunskom frontu. Poslije ratova, Novak Đoković je rešio da ostane u Jasenovom Polju, gde je postao sudija porotnik. Đokovići vode poreklo sa Čeva na Cetinju", stoji u članku.

//www.youtube.com/embed/bP-05OKhVlU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A praunuk će od ovog ponedjeljka započeti svoj 102. tjedan kao svjetski broj 1. Đoković se na prvo mjesto vratio po prvi put od 7. listopada 2013. kada je na svjetski broj 1 zasjeo Španjolac Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo