Može raditi što hoće / Sramotno mala kazna za Serenu Williams

Image
Foto: AP

Najboljoj američkoj tenisačici ipak je sve dopušteno. Nakon što je tijekom finala US Opena izvrijeđala glavnu sutkinju, prijetila joj je velika kazna, čak i suspenzija s Grand Slam turnira, no na kraju će taj incident platiti novčanim iznosom koji je za nju 'kikiriki'.

13.9.2011.
9:45
AP
VOYO logo

Finalni dvoboj ženskog turnira na US Openu, koji je pripao Australki Samanthi Stosur, obilježio je incident između Serene Williams i glavne sutkinje meča Eve Asderaki početkom drugog seta.

U jednom trenutku je frustrirana Amerikanka, koja je glatko izgubila prvi set, glasnim usklikom Come On popratila jedan svoj udarac iako poen još nije završio. Iako je bilo jasno da će Stosur teško dostići lopticu, Serenin uzvik sigurno ju je dodatno omeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo nesportsko ponašanje, protivno pravilima teniske igre, sutkinja Asderaki je sankcionirala kaznenim poenom, što je bio 'okidač' za verbalni napada koji je lansirala mlađa sestra Williams.

"Ti si me zajeb*** i prošli put, zar ne? Da, to si bila ti. Imaš nešto protiv mene. Ne gledaj me, ako me ikada vidiš kako prolazim, okreni glavu, jer nisi normalna", samo je dio onoga što je Serena u afektu izgovorila sutkinji s kojom se po završetku dvoboja nije željela ni rukovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanki je baš po završetku ovogodišnjeg US Opena isticala uvjetna kazna za sličan incident (vrijeđala linijsku sutkinju op.a.) iz 2009. , pa se očekivalo, kako je prekršila tu zabranu, da bi mogla biti kažnjena i zabranom nastupa na sljedećim Grand Slam turnirima.

No, 'tresla se brda, rodio se miš'. Glavni sudac na US Openu Brian Earley, koji je najavio oštre sankcije, na kraju je najbolju američku tenisačicu kaznio sa samo 2.000 dolara. Ako kažemo da je Serena samo ulaskom u finale dobila gotovo milijun dolara, onda je ova novčana kazna za nju stvarno 'kikiriki'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo