kakva greška / Sramota u New Yorku: policija zlostavljala tenisku legendu, mislili da je član bande

Image
Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL

Dok je čekao automobil kojim se trebao odvesti na US Open, petorica policajaca u civilu, svi bijelci, oborili su ga na zemlju, stavili mu lisice na ruke i tako ga držali 15 minuta.

10.9.2015.
11:55
Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Bivši tenisač afroameričkog podrijetla James Blake greškom je bio uhićen u srijedu u New Yorku jer je policija mislila da je član bande koja se bavi nelegalnom prodajom mobitela.

Dok je čekao automobil kojim se trebao odvesti na US Open, petorica policajaca u civilu, svi bijelci, oborili su ga na zemlju, stavili mu lisice na ruke i tako ga držali 15 minuta. Zadobio je posjekotinu na ruci i modrice na nogama, a nakon što je utvrđen njegov indentitet, pušten je na slobodu. Policija je priznala da je došlo do greške te da će istražiti ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nisam siguran da se radi o boji kože, odnosno u tzv. rasnom profiliranju. No sigurno je riječ o nepotrebnoj upotrebi sile od strane policije. Ja sam poznata osoba i imam sredstva da ovo istjeram do kraja, ali što je s onima koji nisu u tom položaju", izjavio je bivši američki tenisač.

 Blake je završio tenisku karijeru upravo na US Openu 2013. godine s osvojenih 10 turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo