PRESICA / Dalić dočekan ovacijama nakon povijesne pobjede, izbornik otkrio recept za Messija i društvo: 'Samo oko jedne stvari smo hendikepirani'

Image
Foto: Screenshot

Tekstualni prijenos press konferencije lmogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

10.12.2022.
8:55
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u četiri najbolje reprezentacije svijeta! Vatreni su ponovno u polufinalu, nakon 98., nakon Rusije i sada ponovno u Kataru.

Image
JEDNOSTAVNO SJAJI /

Srpski portali otkrili hrvatsku Meghan Markle: 'Tko je supruga Dominika Livakovića?'

Image
JEDNOSTAVNO SJAJI /

Srpski portali otkrili hrvatsku Meghan Markle: 'Tko je supruga Dominika Livakovića?'

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon boljeg izvođenja penala svladala Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Nakon produžetaka je susret završio rezultatom 1:1, strijelci su bili Neymar za Brazil i Bruno Petković za Hrvatsku. Dominik Livaković je obranio penal Rodrygu, a na kraju je Marquinhos pogodio stativu i Vatreni slave prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Zlatko Dalić ušao u salu za press konferenciju, njome se prolomio pljesak novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro jutro, pozdrav svima. Hvala na lijepoj dobrodošlici. Ponos do neba, cijeli svijet nas je gledao, kad izbaciš Brazil, koji je bio sigurno najveći favorit. Sretan sam i ponosan", kaže izbornik Dalić.

Umor kod igrača

"Mala nacija i država je pobijedila. Hvala svima koji su čestitali i poslali poruke, nisam stigao pogledati u miru. S naše strane smo mi poslali najbolju moguću poruku, privilegija je imati ovakav tim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je štete donio ovakav rasplet situacije, igrali smo opet 120 minuta?

"Nećemo imati puno problema, nemamo kad o tome ni razmišljati, danas ćemo se malo odmoriti, sutra ćemo se početi pripremati. Moramo sve napraviti da nešto napravimo više, idemo se pripremat. Dobili smo Brazil na jedini mogući način, igrali smo sjajnu taktičku utakmicu. Čeka nas težak i motiviran protivnik s vojskom navijača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerovali smo'

Kada ste primili pogodak, što ste rekli igračima?

"Znali smo koja je kvaliteta Brazila, prefektnu smo utakmicu odradili. Osjetili su igrači da mogu, pojačali smo napad i pobijedili na kraju. Vjerovali su dečki cijelo vrijeme.Međutim, bili smo potpuno u utakmici, stajali jedni uz druge i znali smo da će nam se naš trud vratiti. Disciplina je bila jedna od ključnih stavki. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je taktika za Messija?

'Hendikepirani smo'

"Nećemo čuvati Messija čovjek na čovjeka, kao ni prošli put. Znamo koliko trči, koliko voli igrati s loptom u nogama i ključ naše faze obrane bit će disciplina. Ako ponovimo istu stvar kao i protiv Brazila, a to je da smo blizu, da stojimo uz igrača, nemamo od čega strahovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači?

"Drago nam je da se ponovno sve ovo događa spontano, a ne na silu. Osjeti se da smo svi kao jedno. Pomalo smo hendikepirani što se tiče navijača, jer nismo više u Rusiji gdje je možda i malo lakše doći nego li na ovu destinaciju, pa opet imamo veliki broj ljudi koji nas prati uživo. Zahvalni smo na svakom obliku podrške u kojem uživamo. Nije kao u Beču kad smo imali puno naših navijača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Messi je glavni igrač'

"Majer je protiv Japana trebao pucati peti, Perišić protiv Brazila. Argentinci su sretni što je Brazil ispao. Njima je Messi glavni igrač i najveća uzdanica, Di Maria malo igra, malo ne igra. Trebat ćemo se dobro potruditi protiv njih."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo