PRESICA UOČI MAROKA / Dalić nije otkrio sastav, Modrić poslao veliku najavu: 'Ako se to dogodi, odmah potpisujem mirovinu!'

Image

Tijek presice pratite na portalu Net.hr

22.11.2022.
15:51
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu u 11 sati po europskom vremenu protiv Maroka igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uoči ove utakmice izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić obratili su se medijima.

Image
NEMA VIŠE TAJNI /

Objavljeno tko će suditi utakmicu između Hrvatske i Maroka: Vatreni ga već dobro znaju, donio im je sreću u ključnoj utakmici

Image
NEMA VIŠE TAJNI /

Objavljeno tko će suditi utakmicu između Hrvatske i Maroka: Vatreni ga već dobro znaju, donio im je sreću u ključnoj utakmici

"Vidjeli smo danas da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, a Tunis odigrao neodlučeno s Danskom. Nema lakih utakmica. Očekujemo tešku utakmicu, cijenimo i respektiramo Maroko. Svi dobro igraju, dobro su se pripremili i iznenađenja su moguća. Mi ćemo ući maksimalno motivirani, uz naš puni respekt prema njima", rekao je Dalić na početku konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na umu mi je samo Svjetsko prvenstvo i reprezentacija, a vidjet ćemo do kuda ćemo stići ćemo vidjeti. Vjerujemo u svoje mogućnosti, moramo biti svi skupa kao u zadnjim utakicama, ako ćemo tako igrati možemo očekivati puno pozitivnih stvari. Očekuje nas teška utakmica protiv Maroka", rekao je Modrić na početku pa odgovorio na pitanje novinara kako bi usporedio 2018. godinu, kada je Hrvatska osvojila povijesno srebro i 2022. te u kakvom je fizičkom stanju:

"Ne volim uspoređivati te godine, u jako sam dobrom fizičkom stanju, a to sam pokazao i u klubu i u reprezentaciji. Fobro se osjećam, spreman sam i zdrav. Nema smisla uspoređivati ovo što je danas s onime što je bilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću kvatiti običaj, neću govoriti o sastavu'

Daliću je potom postavljeno pitanje je li zadovoljan radom ekipe i može liotkriti tko će igrati protiv Maroka u napadu, na desnom krilu i stoperskim pozicijama:

"Iskoristili smo vrijeme da se prilagodimo na uvjete koji nas očekuju, zadooljan sam onime što smo odradili. Govorili smo da imamo dilema, odabrali smo ono najkvalitetnije u pogledu energije, agilnosti i brzne. Momčad će sigurno biti na pravoj razini. Livaja se oporavio i nemamo nikakvih problema. U momčadi imamo puno iskustva i puno mladosti, to je dobar miks. Utakmica će biti jako izazovna, trebat će nam ameti, iskustva i energije. Neću kvariti običaj i zato neću govoriti o sastavu. Uvjeren sam da smo dobro izabrali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Ako je to potrebno za osvajanje SP-a, odmah potpisujem'

Modriću je nakon toga novinar rekao da je Cristiano Ronaldo najavio da će se umiroviti ako osvoje SP i pitao ga bi to i on to napravio:

"Daj Bože da se to dogodi i da osvojimo SP. Hoću li odmah otići u mirovinu, ne znam.  Ako je to potrebno za osvajanje, potpisujem odmah da se i ja umirovim, hahaha. Što se tiče poruke za navijače -dat ćemo maksimum, kao i uvijek kad obučemo ovaj dres. Pokušat ćemo učiniti sve da navijači budu ponosni i zadovoljni s našim igrama, dat ćemo maksimum da predstavljamo Hrvatsku na najbolji mogući način i da nam budu podrška, kao što su uvijek i bili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Maroko? Sjajna reprezentacija, puno odličnih igrača'

Potom im je postavljeno pitanje koliko znaju o marokanskoj reprezentaciji:

" Napravili smo analizu i vrlo dobro ih poznajemo. To je sjajna reprezentacija s odličnim pojedincima na svim pozicijama. Ziyech, Mazraoui, Hakimi... Ne bih komentirao odlazak Vahida Halilhodžića koji je napravio sjajnu reprezentaciju. Oni će biti jako motivirani i mi očekujemo velikog i teškog protivnika", rekao je Dalić, a Modrić je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako dobra ekipa s puno fenomenalnih igrača u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica protiv momčadi prema kojoj imamo jako veliki respekt. Morat ćemo biti na najboljoj mogućoj razini da izvučemo dobar rezultat."

'Nema euforije, gard je dobar'

"Je li fer reći da je ovo prvi put da naša reprezentacija na SP koja dolazi s najboljim gardom?", pitao je nakon toga novinar Dalića i Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo došli s dobrim rezultatima iz Lige nacija, pokazali smo dobre utakmice i kvalitetne, drugačije nas se gleda nego u Rusiji. Mi znamo svoj cilj i svoj put, ne želimo biti goropadni što se tiče najava. Vrijedimo, to znamo, moramo biti realni i objektivni, spremit se za svakog protivnika. Znam da je pritisak velik i očekivanja su velika, nećemo upasti u zamku, znamo što možemo, vjerujemo i idemo korak po korak. Nema euforije, imamo dobar gard i dobre nastupe, najvažnije je dati sve od sebe, a za koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo", rekao je Dalić, a Modrić se nadovezao:

"Hrvatsku su uvijek svi respektirali, ali naši rezultati na SP-u u Rusiji i Ligi nacija - svi sada imaju veći respekt prema nama. Moramo ostati skromni i ponizni, ne zanositi se velikim izjavama. Dati maksimum što možemo, na kraju ćemo vidjeti koji će to biti rezultat. Nekad te rezultat nagradi, nekad ne, ništa ne možemo garantinarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije ključna utakmica, ali je jako važna'

"Mi razmišljamo samo o Maroku, nakon toga ćemo razmišljati o ostalima. Sutrašnja utakmica je prioritet, jako ja važno kako ćemo otvoriti natjecanje. susret s Marokom je krucijalan, pristupit ćemo mu tako. Nadam se da ćemo odigrati na našoj razini, neće biti lako, očekuje nas teška i neugodna reprezentacija. Nakon toga ostaju dvije utakmice, ali sutra je ključna utakmica", kaže Modrić.

"Ja ne volim šušur, volim mir. Mi imamo mir i u tome živimo. Hrvatska je postala značajna u svijetu, ne znam koje su reprezentacije u zadnjih 20 godina osvojili dvije medalje, a nitko nije tako malen kao mi. Zato i treba taj šušur oko nas, mi se spremamo u miru. Bitno je kako startamo, prva utakmica nije ključna, ali je jako bitna", poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo