ČUJTE I POČUJTE / Navijači u konzervativnom Kataru za seks mogu dobiti i sedam godina zatvora: 'Posljedice su vrlo stroge i zastrašujuće'

Image
Foto: Profimedia

'Seks je praktički zabranjen svima osim supružnicima, a posebno seks za jednu noć i seks među istospolnom populacijom. U Kataru neće biti seksa za jednu noć, a neće biti ni tulumarenja. Svi će morati misliti na pravila ako ne žele završiti u zatvoru na duže vrijeme'

21.6.2022.
14:58
Profimedia
VOYO logo

Do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru ostalo je još 5 mjeseci. Hrvatska, kao što ti već svi znamo, brani srebro s Mundijala iz Rusije. No, svi koji se spremaju na najveću nogometnu smotru trebaju znati važna pravila što se u toj zemlji smije raditi, a što se ne smije.

Konzervativni Katar

Iako se najavljivalo da će konzervativni Katar zažmiriti na svoja stroga pravila ponašanja tijekom Svjetskog prvenstva, informacije iz te zemlje govore da neće biti tako i da će se strogo pridržavati svojih zakona i pravila. Engleski Daily Star pozvao se na izvor iz tamošnje policije koji tvrdi da će kazne za prekršitelje biti vrlo visoke. Tako se do sedam godina zatvora može dobiti za seks izvan bračne zajednice, a i Fifa je upozorila da pravila vrijede za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Seks je praktički zabranjen svima osim supružnicima, a posebno seks za jednu noć i seks među istospolnom populacijom. U Kataru neće biti seksa za jednu noć, a neće biti ni tulumarenja. Svi će morati misliti na pravila ako ne žele završiti u zatvoru na duže vrijeme. Navijači koji dolaze posebno moraju imati na pameti ova pravila", kazao je policijski izvor Daily Stara.

Image
GLEDAMO I NE VJERUJEMO /

Superračunalo izračunalo tko će osvojiti Svjetsko prvenstvu u Kataru, Vatreni daleko od vrha

Image
GLEDAMO I NE VJERUJEMO /

Superračunalo izračunalo tko će osvojiti Svjetsko prvenstvu u Kataru, Vatreni daleko od vrha

Osim toga, ranije je već objavljeno da posjedovanje bilo kakve droge u Kataru može značiti i smrtnu kaznu. Navijači mogu biti kažnjeni i zbog ljubljenja u javnosti, a sedam godina zatvora može se dobiti i za homoseksualnost koja je u toj zemlji zabranjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogao bi ovo biti jako loš turnir za navijače'

Insajder je još dodao:

“Kultura pića i zabava nakon utakmica, što je normalno na većini mjesta, strogo je zabranjeno u Kataru isto tako. S vrlo strogim i zastrašujućim posljedicama ako vas uhvate. Postoji osjećaj da bi ovo mogao biti jako loš turnir za navijače.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasser al-Khater, izvršni direktor Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. u Kataru, rekao je:

“Sigurnost svakog pojedinog navijača za nas su od najveće važnosti. Ali, javno iskazivanje naklonosti stvarima koje nisu po našem zakonu se ne odobrava, to nije dio naše kulture - i to se odnosi na sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni odbor Katara za održavanje Svjetskog prvenstva 2022. također je upozorio na stroge zakone na snazi.

U priopćenju se navodi: "Katar je konzervativna zemlja i javno iskazivanje naklonosti se ne voli bez obzira na seksualnu orijentaciju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mansoor Al Ansari, glavni tajnik Katarskog nogometnog saveza, rekao je da čak razmatra zabranu zastava duginih boja na utakmicama.

Dodao je: "Želite pokazati svoj stav o LGBTQ+, radite to u zemljama gdje je takvo što prihvaćeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo