BURNA REAKCIJA / Srpski golman koji veliča Krajinu poslao poruku Hrvatima: 'Mogu me mrziti ili voljeti, ali to mi ne mogu promijeniti'

Image
Foto: Facebook

Milan Borjan našao se u središtu pozornosti nakon ždrijeba skupina SP-a

5.4.2022.
8:16
Facebook
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022. u Kataru sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUJTE I POČUJTE /

'Favoriti smo za prolazak grupe, a samo Milanu Borjanu može predstavljati problem to što igra protiv Hrvatske, ne obratno'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

'Favoriti smo za prolazak grupe, a samo Milanu Borjanu može predstavljati problem to što igra protiv Hrvatske, ne obratno'

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, Al-Wakrahu, Al-Rayyanu i Al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

Sporna fotka

Zanimljivo, je, inače, da na vratima Kanade stoji Milan Borjan, vratar Crvene zvezde, koji je rođen u Kninu. A izjavom oko toga prije par godina odigrao je dosta prašine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Borjan je kanadski nogometni golman srpskih korijena, koji se svojedobno bio fotografirao u dosta provokativnoj majici na kojoj piše "Srpska Krajina" na ćirilici, te on očito zagovara velikosrpske pretenzije. Golman Crvene zvezde sa svojim je prijateljem fotografiran jednom pored kotla u kojem se peče rakija, no detalj s njegove majice nije mogao proći nezamijećeno i obišao je cijelu našu regiju.

Image
Foto: Instagram

Naime, novinar B92 Filip Čukanović upitao ga je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi sebe opisao, rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu?".

Milan Borjan mu je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina" objasnio je svojevremeno.

Pozirao je svojedobno i u majici s natpisom 'Srpska Krajina' na ćirilici što je izazvalo dosta kontroverze. Zbog svega toga našao se u centru pažnje hrvatskih medija, a sada je u razgovoru za Kurir odlučio progovoriti o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O skupini

"Mislim da je vrlo zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu ekipu, igramo lijep, moderan nogomet, neka rivali razmišljaju o nama", počeo je razgovor.

"Reakcije na ždrijeb? Reakcije su odlične, stvarno. Svi smo jako sretni zadovoljni, prije svega sudjelovanjem na svjetskom prvenstvu poslije 36 godina. Tako da se nismo toliko bavili koga ćemo dobiti u grupi. Bitno nam je bilo da odemo u Katar. Sad smo na SP-u i tamo ćemo dati sve od sebe. Želimo i vjerujemo u prolazak u iduću fazu", dodao je te je progovorio o favoritima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što sam rekao ranije, mi vjerujemo u naš tim. Kanada igra lijep i moderan nogomet i nikoga se ne plašimo. Protiv svakog ćemo dati 100 posto! Probat ćemo pobjeđivati i proći grupu", kazao je te je odgovorio na pisanja hrvatskih medija.

Žestok odgovor

"To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom svog rođenja. Kada sam se rodio 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time ponositi. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti pripadnost i rodno mjesto", poručio je te je upitan očekuje li stalne 'provokacije' na svoj račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, sada ne razmišljam o tome. Moje misli su vezane isključivo za Crvenu zvezdu. Želim osvojiti petu uzastopnu titulu i duplu krunu", naglasio je.

Vjerujete li da će svi Srbi, a posebno Krajišnici navijati za Kanadu pored Srbije na Mundijalu? Posebno u meču protiv Hrvata, glasilo je posljednje pitanje novinara Kurira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da će navijati za Kanadu! Kapetan sam najvećeg srpskog nogometnog kluba, postigao sam puno uspjeha s Crvenom zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske nego i protiv Belgije i Maroka", završio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo