MAJSTORIJA / Pogledajte kako je Messi ponizio Gvardiola: 'Mnogi misle da je on najbolji stoper na svijetu, a Leo ga je prošao tri puta u istoj akciji'

Image
Foto: Profimedia

Messijeva asistencija za treći pogodak bila je vjerojatno i najljepši potez utakmice

13.12.2022.
23:35
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Hrvatske neće drugi put u nizu igrati u finalu svjetskog prvenstva, u polufinalnom dvoboju u Lusailu Argentina je pobijedila s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Image
PRAVA LJUBAV /

Modrić utučen u tunelu nakon poraza, a onda ga je zagrlio i tješio ga Messijev kum

Image
PRAVA LJUBAV /

Modrić utučen u tunelu nakon poraza, a onda ga je zagrlio i tješio ga Messijev kum

Pitanje pobjednika definitvno je riješeno u 69. minuti,kada je svoj drugi i ukupno treći gol Argentine zabio Julian Alvarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Messi je iskoristio mlakost hrvatskog braniča Joška Gvardiola, koji je do sada odigrao praktički bez ma na Mundijalu. Messi je nekoliko puta prošao Gvardiola po desnoj strani i ubacio za opet potpuno nečuvanog Alvareza, koji trese mrežu.

OVDJE možete pogledati kako je Messi nadigra Gvardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Messi je slomio i prošao Gvardiola kod 3-0.

"Joško Gvardiol je, prema mišljenju mnogih, najbolji stoper na ovom Svjetskom prvenstvu. Evo što se dogodilo u 69. minuti utakmice kad je krenuo na Messija. Messi je prošao Gvardiola. Ne jednom, ne dvaput, nego triput u očaravajućem trku po desnoj strani. Gvardiol je mlad, 15 godina mlađi od Messija. No, u tom trenutku razlika u godinama činila se obrnutom. Kao da je Messi mlađi, pun samopouzdanja, arogancije i vica, a da je Gvardiol stari ratni konj koji je u ovakvoj bitci zadnji put, ali ne može držati korak s rivalom. Kad je akcija završila, a lopta bila u golu, Gvardiol je nastavio trčkarati prema svojem petercu, bespomoćno rezigniran u svakom koraku. Kao da je sam sebi govorio 'Što sam trebao napraviti? Vidjeli ste ga. Što sam mogao?'", stoji u tekstu engleskog Daily Maila i zaključuje se:

"Gvardiol je napravio jako puno. Jedini razlog zbog kojega ga je Messi prošao triput u tom potezu je što se Gvardiol dvaput vraćao i pokušao ga uhvatiti. Prvi put ga je Messi jednostavno pretrčao, s loptom koja mu je bila zalijepljena za nogu. Gvardiol se vratio, držao je korak, ali Messi ga je sredio ponovo, ovaj put kog gol-aut linije. I opet, Gvardiol se povukao nazad na pravu poziciju, a u tom trenutku Messi se okrenuo, zadržao korak, okrenuo se ponovo i riješio se izmučenog protivnika. No, ovo što je Messi napravio, više je od asistencije. To je bila kreacija. Veliki prasak svih asistencija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo