UH, SAMO NE TO / Kako izgleda 'skupina smrti' za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu? Možemo izvući Srbiju, ali ostatak ekipe je zastrašujuć

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako su gotovo sve reprezentacije sudionice SP-a već poznate, možemo se pozabaviti i slaganjem 'skupine smrti'

28.3.2022.
12:02
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je ostanak u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u Kataru ove godine time što nije izgubila od Slovenije u prijateljskom ogledu prošlog vikenda.

Do sada je poznato 20 od 32 sudionika SP-a u Kataru, a većina njih bit će poznata u utorak. U prvoj jakosnoj skupini gotovo sve se zna, tu će biti Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, a na osmom mjestu u prvoj jakosnoj skupini bit će Portugal, ali prvo moraju svladati opasne Makedonce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Hrvatska na nadolazećem Mundijalu neće moći igrati protiv reprezentacija iz druge jakosne, u kojoj se i sama nalazi, odnosno Danske, osim ako Makedonci ne izbace Portugal, zatim protiv Nizozemske, Njemačke, Meksika, SAD-a, Švicarske i Urugvaja.

U trećoj su jakosnoj skupini sigurni Iran, Japan, Srbija, Južna Koreja i Švedska ili Poljska. Tu će se vrlo vjerojatno naći Egipat, Maroko i Nigerija, a u četvrtoj jakosnoj skupini nalaze se Ekvador, Saudijska Arabija, Kanada, Alžir ili Kamerun, Mali/Tunis, Wales/Ukrajina/Škotska i moguće Peru i Kostarika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRUGAČIJI OD DRUGIH /

Legendarni Vatreni o hit igraču: 'Bespredmetno je pričati o tome da li je trebao ili nije biti pozvan u A reprezentaciju, bez obzira na nekoliko dobrih utakmica'

Image
DRUGAČIJI OD DRUGIH /

Legendarni Vatreni o hit igraču: 'Bespredmetno je pričati o tome da li je trebao ili nije biti pozvan u A reprezentaciju, bez obzira na nekoliko dobrih utakmica'

'Skupine smrti' i 'skupina snova'

E sada, kako su gotovo sve reprezentacije sudionice SP-a već poznate, možemo se pozabaviti i slaganjem "skupine smrti", kao i najlakše skupine za Hrvatsku na Mundijalu u Kataru.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenoga do 18. prosinca ove godine i bit će to zadnje prvenstvo s 32 reprezentacije, jer od 2026. godine sudjelovat će 48 ekipa. Europa će u Kataru imati 13 predstavnika, ali u svakoj skupini mogu biti maksimalno dvije europske reprezentacije, dok ostale momčadi moraju biti s različitih kontinenata svaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo, u toj zloglasnoj "skupini smrti" Hrvatska može završiti s Brazilom, Srbijom i Alžirom, ako još jednom nadigraju Kamerun. Ništa lakša ne bi bila niti ona s recimo Francuskom, Egiptom ili Senegalom i Ekvadorom. Ima tu i raznih varijanti u kojima igramo s Argentinom i Poljskom ili Švedskom, što isto nije baš lagano...

Međutim, Hrvatska je ekipa koju prati dosta sreće, pa se isto tako može dogoditi da izvučemo i "skupinu snova" u kojoj bi igrali s Katarom, Marokom i recimo Kanadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo