BRAVO, BRUNO / Petković na trgu govorio o velikom hrvatskom problemu: 'Mi iz HNL-a to najbolje znamo...'

Image
Izvor: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatske reprezentatice na trgu je dočekalo oko 100 tisuća navijača

18.12.2022.
23:22
Matija Habljak/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga, te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci su se vratili u domovinu, gdje im je priređen još jedan veličanstveni doček, nalik onom iz 2018. godine, kada su Vatreni u Rusiji osvojili srebro.

Image
DOBIO PO 'LAMPI' /

Na dočeku Vatrenih navijač s bakljom skakao po TV kombiju pa ga 'dohvatio' zaštitar, pogledajte tu scenu

Image
DOBIO PO 'LAMPI' /

Na dočeku Vatrenih navijač s bakljom skakao po TV kombiju pa ga 'dohvatio' zaštitar, pogledajte tu scenu

Na središnju pozornicu Trga redom su prozivani igrači i članove stručnog stožera, a najviše ovacija dobio je kapetan Luka Modrić, da bi potom klapa Hrvatske ratne mornarice Klapa Juraj izvela himnu.

"Pozdrav Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Nakon četiri i pol godine opet smo ovdje. Htjeli smo vam donijeti zlato, ali i ova bronca je velika stvar, a i vaš dolazak ovdje to pokazuje. Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak", kazao je Modrić, koji je, kao i 2018. godine, poveo potom pjesmu "Zovi, samo zovi", a cijeli Trg je skandirao "Luka, ostani, Luka, ostani".

"Dragi moji, Luka će ostati. Ništa nas ne može zaustaviti, ni zima, ni hladnoća i hvala vam na tome. Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, domoljublje, zajedništvo, hrabrost i vjeru. I zato su nagrađeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvijek", kazao je izbornik Zlatko Dalić

"Zahvalio bih se svima vama nazočnima. Puno vas volimo i uživajmo zajedno", kazao je Joško Gvardiol, koji ipak nije izabran za najboljeg mladog igrača prvenstva, iako je to zaslužio svojim igrama u Katru. Bruno Petković je pozvao na jedinstvo hrvatskog juga i sjevera. 

 "Mi koji smo iz HNL-a znamo kolika je stalno podjela na sjever i jug, na Hajduk i Dinamo najviše, a ovih mjesec dana smo živjeli kao jedno i mislim da je to najveća nagrada koju mi igrači možemo dobiti".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču