'MODRIĆ ODLAZI, BROZ STARI...' / Amerikanci o Vatrenima: 'Njima je najdraže kada su autsajderi. Ali su oni najveći gubitnici polufinala'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Veliku analizu polufinalnih susreta napravio je američki portal Bleacher report, koji je Hrvatsku proglasio najvećim gubitnikom završnice

15.12.2022.
23:53
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija se, nažalost, nije uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva, ali će zato igrati za broncu u subotu. Veliku analizu polufinalnih susreta napravio je američki portal Bleacher report, koji je Hrvatsku proglasio najvećim gubitnikom završnice.

"S toliko govora oko Messija, opet je lako zaboraviti kako je Hrvatska nadmašila očekivanja u Kataru. Iako su bili finalisti prije četiri godine, malo tko im je predviđao ulazak u polufinale, pogotovo kad im je na putu stajao Brazil", napisao je BR pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U POTPUNOSTI NEOČEKIVANO /

Poznato je tko dijeli pravdu Hrvatskoj i Maroku. Sudi nam Kataranin: 'Pa to je totalno nepravedno'

Image
U POTPUNOSTI NEOČEKIVANO /

Poznato je tko dijeli pravdu Hrvatskoj i Maroku. Sudi nam Kataranin: 'Pa to je totalno nepravedno'

'Gvardiol je pravi vođa sa samo 20 godina'

"Hrvatska 'Pepeljugina priča' trajala je dugi niz godina. No ova momčad će izgledati bitno drugačije na idućem SP-u 2026. godine… Talisman Luka Modrić sada ima 37 godina, Perišić 33, Brozović 30. Dodajte na to četiri godine i dobit ćete veznu liniju s Brozovićem pred mirovinom i 32-godišnjim Mateom Kovačićem. Uzmemo li u obzir da je donedavno tu bio i Ivan Rakitić, iduća generacija ispred sebe ima veliki zadatak. Srećom za Hrvate, tu je nekoliko briljantnih mladih talenata koji su već na ovom turniru 'ubirali' iskustvo. Gvardiol je bio sjajan, moćan… Pravi vođa sa samo 20 godina. To što ga je Messi 'ponizio' ništa ne znači na duge staze. On će uskoro završiti u elitnom klubu u ogromnom transferu, vjerojatno u iduća dva transfer roka."

'Hrvatskoj je najdraže kada je autsajder'

Osvrnuli su se na mlade Vatrene koji još nisu imali mnogo prilika na Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su i Borna Sosa, Lovro Majer, Josip Šutalo i Josip Stanišić, četvorica mladih igrača koji su dobar temelj za budućnost. Tu je i impresivni Luka Sučić, ali on nije ulazio u igru na ovom turniru da pokaže što može. Hrvatska će u lipnju igrati i finale Lige nacija. Suparnici su Nizozemska, Španjolska i Italija. To će vjerojatno biti Modrićev oproštaj nakon velikih uspjeha zadnjih godina. Hrvatska je na tome turniru, barem na papiru, najveći autsajder. Ali tako je njima najdraže."

"Iako je i Maroko poražen i neće biti u finalu, ipak su oni prvi afrički polufinalist u povijesti. Imali su šanse i protiv Francuske, bit će uzbudljivo vidjeti kako će se ova momčad razvijati iduće četiri godine. Možete se kladiti da će iduća generacija marokanskih nogometaša biti inspirirana herojima iz Katara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo