Šokirani Goran Ivanišević: 'Ovo ćeš požaliti'

16.8.2013.
9:18
VOYO logo

Francuska tenisačica šokirala je teniski svijet ove srijede kada je, nakon poraza od Simone Halep u 2. kolu WTA turnira u Cincinnatiju, obznanila kraj karijere zbog istrošenosti tijela i to svega šest tjedana nakon što je osvojila svoj prvi Grand Slam naslov - Wimbledon. Odluka je šokirala mnoge, pa tako i hrvatskog tenisača Ivaniševića, vimbldonskog pobjednika iz 2001. godine.

"Ono što je napravila u Wimbledonu je bilo fantastično, ali ovu će odluku požaliti kada dođe vrijeme za Wimbledon 2014. godine", rekao je Ivanišević, koji dobro zna kakav je to osjećaj ne moći braniti osvojenu titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godinu nakon što sam osvojio naslov nisam ga mogao braniti zbog ozljede ramena. Nema boljeg osjećaja nego nastupati na Wimbledonu kao branitelj naslova", rekao je "Zec", koji se umirovio 2004. godine porazom u 3. kolu Wimbledona od Lleytona Hewitta na centralnom terenu.

//www.youtube.com/embed/6OOnWBwFwks

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartoli je odluku obznanila na konferenciji za novinare nakon poraza, pa su mnogi pomislili da je ishitrena, odnosno da će se Francuskinja predomisliti. Međutim, 24 sata kasnije, potpuno hladne glave, Bartoli ostaje čvrsto pri svojoj odluci da okonča karijeru.

"Uvijek ostajem dosljedna svojim odlukama. Nemam se namjeru vraćati. Neću se predomisliti", rekla je Bartoli, koja je kao glavni razlog odlaska u mirovinu navela istrošenost tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sada? Pitanje je s kojim se i drugi dan nakon objave odluke suočava.

"Nisam sigurna. Razmotrit ću opcije da komentiram teniske mečeve. Volim umjetnost. Za početak ću obilaziti muzeje i galerije, što prije nisam imala priliku činiti. Imat ću također više vremena za bodrenje svog voljenog nogometnog kluba Olympique Marseillea. Poručujem im da na moj glas s tribina mogu računati", zaključila je 28-godišnja Bartoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo