Šokirala i vlastitog oca: Blanka obara rekorde iz svojih najboljih godina!

Blanka Vlašić će se na mitingu u Göteborgu, u subotu 15. veljače, vratiti natjecanjima nakon sedam mjeseci izbivanja.

10.2.2014.
15:08
VOYO logo

"Nema tu prevelikih očekivanja. Za sada mogu jedino reći da sve ide prilično dobro, zapravo odlično. Puno bolje nego sam očekivala. Srušila sam neke rekorde na treningu, no to ne znači da ću odmah biti najbolja na svijetu. Trebat će malo vremena da se sve posloži jer ja više od godinu dana nisam mogla skakati normalno, potpuno opušteno ugaziti na odraz. Jedino što bih sada htjela je odraditi plan za zimu. Dva mitinga i Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje ima natjecanje dan za danom. To će mi biti veliki test. Ako sve ispadne dobro, tada bismo na ljeto mogli razgovarati o pravim visinama. Za sada sam, ponavljam, jako zadovoljna i ono što trenutačno pokazujem na treninzima ocijenila bih, na skali od 1 do 10, sa 8.5", izjavila je velika povratnica.

Blankin otac i trener Joško Vlašić objasnio je što to znači kad Blanka kaže da je na treninzima oborila mnoge rekorde iz svojih najboljih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da je Blanka sada brža, jača i eksplozivnija nego ikad prije! Toliko je brza da me je ponekad strah gledati ju kako juri prema letvici. Tu brzinu, naime, treba naučiti kontrolirati", rekao je Vlašić, a s time da će brzina biti Blankin najveći adut u predstojećoj sezoni složio se i njezin trener za skokove, Bojan Marinović.

"Za sada neće biti nikakvih promjena u Blankinoj tehnici, no morat ćemo ju, dakako, prilagoditi tim njezinim novim kvalitetama. Prije svega – brzini", rekao je Marinović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norma za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Sopotu je 194 cm, no Blankine trenere ona ne brine:

"Ta nam je visina trenutačno izazov jer smo mjesecima bili nigdje. No, znamo da ju moramo preskočiti do Svjetskog prvenstva i na to računamo. Ne bojimo se tog izazova", zaključio je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanjam svjetski rekord

Nekad najbolja svjetska atletičarka ni nakon dvogodišnjih zdravstvenih problema ne bježi od velikih očekivanja sportske javnosti i novinara. Čak ni onih najvećih, a to je u njenom slučaju - lov na svjetski rekord.

"Naravno da nikad nisam prestala razmišljati o najvećim visinama, pa ni o svjetskom rekordu. Vjerujem da ću opet napadati tih 210 centimetara. Ne kažem da ću preskočiti letvicu na toj visini, ali ću to sigurno ponovo pokušavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo