ŠOK UOČI OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA: / Hrvatska ostala bez prvog centra, Aco pozvao zamjenu!

Image

Hrvatski košarkaši treniraju u u Svetom Martinu na Muri, ali pripreme za olimpijske kvalifikacije početkom srpnja ne prolaze bez problema.

15.6.2016.
13:32
VOYO logo

Situacija s visokim igračima tako se dodatno zakomplicirala jer je ovog ljeta Ante Tomić otkazao reprezentaciju iz obiteljskih razloga. No, Aco je vjerovao da će Hamilton nadoknaditi Tomićev izostanak i svojom čvrstinom donijeti dodatnu vrijednost nacionalnoj vrsti koja nakon Barcelone 1992., Atlante 1996. i Pekinga 2008. pokušava izboriti ukupno četvrti odlazak na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuva se za NBA

Iza Hamiltona, čija je majka Hrvatica, odlična je sezona u španjolskoj Valenciji. Imao je snažni centar nekoliko ponuda iz Europe, ali se odlučio na povratak u NBA ligu, gdje je igrao za Miami, Charlotte i Minnesoti.

"Ono što me iznenadilo, naravno odlično za njega, da je Hamilton dobio višegodišnji ugovor s NBA-om. Do 7. srpnja, kada mu je potpis ugovora, mora biti potpuno zdrav. Kako ne bi riskirao veliki ugovor, ne možemo računati na njega za nadolazeći kvalifikacijski turnir za OI", kazao je Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco je prvi izbornik koji je u seniorsku reprezentaciju uspio privoliti Leona Radoševića, ali čini se da ni od njegovog igranja neće biti ništa. Krilni centar Brose Basketsa ozlijedio je gležanj na posljednjoj utakmici doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radošević upitan, Aco pozvao Planinića

"Tijekom sutrašnjeg dana Radošević ima preglede kod dr. Bojanića i dr. Martinca na kojem će se utvrditi kakva je situacija, no nisam preveliki optimist", dodao je Petrović.

S obzirom na novonastalu situaciju, Aco je već pozvao Darka Planinića koji bi se tijekom srijede trebao priključiti treninzima košarkaške reprezentacije u Sv. Martinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska igra na kvalifikacijskom turniru u skupini s Italijom i Tunisom, dok su u drugoj skupini Grčka, Iran i Meksiko. Samo će pobjednik turnira izboriti odlazak u Rio, a kvalifikacije se igraju još u Beogradu i na Filipinima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo