Svijet sporta u šoku: Prvaci su zapravo teške varalice!?

15.7.2013.
9:29
VOYO logo

Podsjetimo, u nedjelju je objavljena vijest kako je petero jamajčanskih atletičara bilo pozitivno na doping, a uskoro je potvrđeno da je među njima i nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara, 30-godišnji Powell, u čijem je uzorku pronađena nedozvoljena supstanca metilsinefrin.

Prema pisanju Jamaica Gleanera, trener čije ime nije objavljeno odveden je u pritvor, a iz njegovog su stana zaplijenjeni dokazi. Neimenovani je trener navodno od svibnja surađivao s klubom MVP čiji je član i Powell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu potvrditi da je uzorak koji sam da na testiranje proglašen pozitivnim na nedopuštena sredstva. Pronađena je supstanca oxilofrine (methylsynephrine) koja spada u zabranjena stimulativna sredstva. Želim biti sasvim jasan i reći svojoj obitelji, prijateljima i obožavateljima diljem svijeta da svjesno i svojevoljno nikada nisam uzeo niti jednu supstancu koja nije u skladu s pravilima. Nisam, niti sam ikada bio - varalica!", poručio je Powell u izjavi za javnost.

Na doping-testu je pala i 28-godišnja Sherone Simpson, osvajačica srebra u štafeti 4x100 metara na lanjskim Olimpijski igrama u Londonu, a prema zasad nepotvrđenim informacijama jamajčanskih medija, pozitivan je bio i Nesta Carter, član zlatne štafete na Igrama u Londonu i Pekingu. Carter je u subotu u Madridu ''stotku'' istrčao za sjajnih 9.87.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/M8yFbTyqd2o

U crnom danu za atletiku još ranije je objavljeno da je na doping-testu pao i Amerikanac Tyson Gay, trostruki svjetski prvak iz Osake 2007. i vlasnik najboljeg ovogodišnjeg rezultata na 100 metara (9.75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo