SLAVNI VATRENI ODUŠEVLJEN ENGLESKOM SENZACIJOM: / 'To je najveći šok modernog nogometa'

Image

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač Chelseaja, Mario Stanić, prokomentirao je senzacionalni uspjeh momčadi Claudija Ranierija, trenera koji ga je vodio dok je igrao u Engleskoj.

28.4.2016.
9:43
VOYO logo

"Ako Leicester osvoji naslov bit će to definitivno najveći šok u povijesti modernog nogometa. To je veliko iznenađenje koje u drugom sportovima nije moguće vidjeti. Ovo je izašlo iz okvira nogometnih spoznaja, statistika i stručnih procjena", rekao je Stanić za Tportal.

"I da Leicester izgubi naslov oni su za mene prvaci", dodao je pa se prisjetio suradnje s Ranierijem dok su obojica bili u Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačiji trener

"Dvije godine radili smo zajedno, ali sada je to drugačiji trener. U moje vrijeme imao je odlične rezultate u Italiji i Španjolskoj te se tek privikavao na Englesku. Mogli smo osvojiti naslov da Arsenal nije bio onako dominantan. Međutim, u velikom klubu ili imaš rezultat ili te brzo smjene", kazao je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan je prošle godine bio na dnu kada je kao izbornik Grčke izgubio od Farskih otoka.

"Vjerojatno je tada dotakao dno, a u istoj godini je na tragu da dosegne vrh. Samo je nogomet u stanju prirediti takav šok. Sve do Boxing daya mislio sam da Leicester nosi pozitivna energija i da se posložilo nešto lijepo. Vjerovao sam da će se podići klubovi iz Manchestera, a ako ne da će slaviti Tottenham, favorit iz sjene. Od tada vjerujem u njih i navijam za njih, navijam za nogomet u ovom svjetlu kapitalizma gdje se rezultati postižu novcima", poručio je Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kramarić otišao

Osrvnuo se i na AndrejaKramarića, napadača koji je lani u Leicester doveden kao velika zvijezda, ali su ga istisnuli Jamie Vardy i Riyad Mahrez.

"Obožavam ga i on će pronaći svoje mjesto pod suncem. Nesreća je da su u Leicesteru procijenili da im on sada ne treba jer imaju sjajne napadače, no sreća je da je dobro odabrao odlaskom u Njemačku. To ga ne treba smetati jer mu je bolje da igra nego da sjedi na klupi jer tako može napredovati", smatra bivši nogometaš Chelseaja, koji je klub napustio dolaskom Romana Abramoviča. Upravo Leicester u posljednjem kolu igraju protiv aktualnih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Abramovič će sigurno biti uzdrman kada vidi koliko je uložio i sada mora gledati kako Leicester slavi", poručio je Stanić, čiji intervju u cjelini možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo